Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın başlattığı tarihi yerleri temizleme kampanyası devam ediyor.

Ülkemizdeki tarihi yerlerin temizlenmesi için çalışma başlatanTurizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı şimdi de Çatalköy Belediye sınırları içerisinde bulunan Bufavento Kalesi’nin temizlenmesi için Çatalköy Belediyesi ile işbirliği yapıyor.
Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun yerinde incelediği temizlik çalışması kalenin içinde ve çevresinde oldukça geniş bir alanda yapıldı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile birlikte yaklaşık 30 dakikalık yürüyüş mesafesi ile kalenin zirvesine çıkarak burada açıklama da bulundu.

“Bakanlık olarak ülkemizin tarihi yerlerini temizlemek için bu yıl 10 farklı bölge belirleyerek ilgili belediyelerle bu yerlerin temizlenmesi için uğraşıyoruz. Belirlediğimiz bölgelerden biri ise Bufavento Kalesi oldu.
Burada yaptığımız incelemeler sonucunda bazı gençlerin duvarlara yazılar yazdığını gözlemledik. Bu tür davranışlar turizmimize zararlar veriyor.

Kale duvarlarına yazılan çirkin yazıların çıkarılması için Eski Eserler Dairesi ile birlikte kale duvarlarına zarar vermeden çıkarılıp temizlenmesi için bir çalışma başlattık.

Bazı çobanların hayvanlarını barındırmak için bu yerleri tercih ettiklerini ve kaleyi kirlettiklerini tespit ettik. Bu kirliliği ortadan kaldırmak için Çatalköy Belediyesi’nden yardım alarak temizlenmesini sağladık.

Ülkemize gelen turistlerin ziyaret sırasında temiz ve düzenli bir çevre görmeleri açısından bu kampanyaların oldukça yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda katkılarından dolayı Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’na ve ekibine de teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim