Fuar için Berlin’de bulunan Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Temsilciliği’ni ziyaret etti ve Temsilci Mustafa Kemal Gökeri ile görüştü.

Üstel’in Kıbrıs Türk Temsilciliği’ni ziyareti sırasında KKTC Fahri Kültür Temsilcisi Turgay Hilmi ile Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da hazır bulundu.

Bakan Üstel burada yaptığı konuşmada, Berlin’de açılan Kıbrıs Türk Temsilciliği’nin gurur verici olduğunu belirterek, temsilciğin Almanya’dan Kuzey Kıbrıs’a turist gelmesi ve ticari açıdan çok önemli bir yer tutacağına vurgu yaptı.

Üstel, Almanya’nın Kuzey Kıbrıs turizmi için önemli destinasyonlardan biri olduğunu belirterek, bakanlık olarak kendilerinin de her yıl Berlin ITB fuarına Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtmak için sektör temsilcileriyle birlikte katıldıklarına işaret etti.

Berlin fuarının Kuzey Kıbrıs’a yansımalarının çok iyi olduğunu, charter seferleri ve turist akışını artırdığını anlatan Üstel, temsilciliğin de açılmasıyla Almanya’dan turist akışının artacağına inanç belirtti.

Üstel, Berlin Turizm Fuarı’na katılan ve ülke turizminin gelişmesine katkı yapan herkese teşekkür ederek, Berlin Kıbrıs Türk Temsilciliğinin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti ve elçilik kanalıyla tur operatörleri ile turistlerin sıkıntılarının daha kolay aşılacağına vurgu yaptı.

Berlin Kıbrıs Türk Temsilcisi Mustafa Kemal Gökeri de, Bakan Üstel’in temsilciliğe yaptığı ziyaretten duyduğu mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Temsilciliğin henüz resmi açılışının yapılmadığını, ancak Bakan Üstel’in gelişinin açılışın vesilesi olduğunu belirten Gökeri, temsilciliğin tüm alt yapısının hazır olduğunu ve hizmet vermeye başladığını kaydetti.

Gökeri, Berlin’de ülkeye layık bir şekilde görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı ve gerekli personelin de atanmasıyla hizmetlerinin artacağını kaydetti.

KKTC’nin Almanya Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi de, Bakan Üstel’in ziyaretinden gurur duyduklarını belirterek, kültür ve turizm alanındaki işbirliklerinin devamını temenni etti.

Editör: TE Bilisim