Hamile kadınların yeni tercihi ne suda doğum ne de doğum anını kameraya alma… Yurt dışında doğum yapma modası hepsini gölgede bıraktı. Hamileler doğum için Kuzey Kıbrıs’ı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni (Near East University) tercih ediyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Hastane Yönetim Kurulu Üyesi ve UBP Lefkoşa Milletvekili Adayı Ahmet Savaşan Rusya’dan Kuzey Kıbrıs’a gelerek Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde (Near East University Hospital)doğum yapacak olan Rus aileyi ziyaret etti. Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada her geçen gün tedavileri için Kuzey Kıbrıs’ı YDÜ Hastanesi’ni tercih eden turist hastaların sayısının arttığını söyleyerek, ülke adına bu gelişmelerin sevindirici olduğunu belirtti. Savaşan son zamanlarda dünyada gelişmekte olan yeni trendin yurt dışında doğum yapmak olduğunu belirterek, doğum yapmak için hamile turistlerin ülkemizi tercih etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YDÜ Hastanesi’ndeki bütün çalışanlar hasta memnuniyeti için olağanüstü çaba gösteriyor…

Bütün hastalarına olduğu gibi yurt dışından gelen turistlere de kendilerini evlerinde hissettirebilmek için başta doktorların, hemşirelerin, danışmanların, uluslar arası hasta koordinasyon merkezinin koordinatörleri ile halkla ilişkiler müdürlüğünün yanı sıra bütün çalışanların olağan üstü çaba harcadıklarını söyleyen Ahmet Savaşan “doğum yapmak için ülkemizi Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiğiniz ve hastanemize YDÜ Hastanesi’ne güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Şimdiden ailenizle birlikte çocuğunuza sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler dileriz” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs ve YDÜ Hastanesi Doğum İçin Mükemmel Bir Seçenek

Rusya’dan doğum yapmak için Kuzey Kıbrıs’a gelerek altı aya yakın bir süreden bu yana ülkemizde ailesiyle birlikte yaşayan Aleksandra Borisva da ziyarette yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs’ın tatil yapmak için çok güzel, sakin ve huzurlu bir ülke olduğunu söyledi. Aleksandra Borisva “doğum yapmak için dünyanın çeşitli yerlerini araştırdık. Huzurlu ve güvenli bir ortam, güncel bilgi kullanan iyi doktorlar, gelişmiş teknoloji ile huzurun bir arada olacağı bir ülke ve bir hastane aradık. Bunların hepsini bizlere fazlasıyla sunan Kuzey Kıbrıs’ı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni tercih ettiğimiz için ben ve bütün ailem çok memnun ve mutluyuz. Sizlerin şahsında bütün hastane personeline bizlere gösterdikleri samimi yakınlık ve misafirperverlik için teşekkür ederim. İkinci çocuğumuzu da yine bu ülkede hastanenizde doğurmak istiyorum.

--  
Editör: TE Bilisim