Sağlık Bakanlığı, KKTC Almanya Fahri Kültür Ataşesi Turgay Hilmi’nin önceki gün bir gazetenin okuyucu köşesinde yer alan iddialarının gerçekleri yansıtmayan ve sağlık kurumlarını karalayıcı  nitelik taşıdığını, kimseye bir fayda sağlamayacağını belirtti.

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, Turgay Hilmi’nin, aracılığıyla bir süre önce Bakanlığa bağışlattığı taşıtın, ambulans veya sağlıkla ilgili kullanılmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

“Bakanlığımız, ambulans olduğu iddia edilen aracı, herhangi bir talebimiz ve görüşmemiz olmamasına rağmen, Sayın Turgay Hilmi ülkeye getirtmiş ve Bakanlığımıza vermiştir” denilen açıklamada, ambulans olarak kullanılmaya uygun olmayan söz konusu aracın, trafikte seyredebilmesi için  yasal yaş sınırının üstünde olduğunu ve  gerekli kayıt işlemlerinin de yapılamadığı belirtildi.

“Sağlık Bakanlığı, eski, kayıttan düşmüş, parçası bulunmayan ya da çok zor bulunan, pahalı ve kullanım süresi dolmak üzere olan 2. el araç ve tıbbi cihazların alımına asla izin vermemektedir” ifadeleri yer alan açıklamada, şu an Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan 112 Hızır Servis Ambulanslarının, son model ve çağdaş donanıma sahip olduğu da kaydedildi.

Açıklamada,  “Sayın Turgay Hilmi’nin reklam kokan ve gerçekleri yansıtmayan yayınlarla sağlık kurumlarımızı yıpratmasına bu gerçekler ışığında izin verilmemesi konusunda titizlik göstermesi gerekmektedir” denildi.

Editör: TE Bilisim