Asbaşkanlığa ise Manfred Bretschneider ve Dieter Herzog seçildiler.

Kuzey Kıbrıs’ın Dostları Derneği ülkemizdeki engelli vatandaşlara, kanser derneğine, yaşlılara, sosyal hizmet veren kurumlara, yurt dışında tedavi gören hastalara, eğitime ve ihtiyaç duyulan bütün alanlarda yardımsever Almanların katkılarını ulaştırmaktadır.

Dernek üyelerine yapmış olduğu konuşmada, Turgay Hilmi, 2013 yılında Almanya ile kültürel ilişkileri daha da ileri bir seviyeye getirmeyi planladığını söyledi.

Projeleri arasında, Nürnberg Belediyesi ile kültürel işbirliği olduğunu da söyleyen Hilmi, Nürnberg Kızıl Haç’ı ile de çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Tarihi eserler ve çevrenin korunması için de katkı konulaması planlandığını söyleyen Hilmi, gelen turistlerin hayal kırıklığına uğramayacağı bir ülke bulmalarını arzu ettiklerini ifade etti.

Hilmi ayrıca geçen yıl ülkeye getirmiş oldukları yardımlar için Sağlık Bakanı ve müsteşarı'nın derneğe karşı olan anlamsız tavır ve engellerine rağmen insanlarımızın her zaman yanında olacaklarını ve halkımızın uluslararası sosyal ve kültürel ilişkilerinin gelişmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim