Tunalı, “ülkenin efendisi biziz” zihniyetinin bir kenara bırakılarak icraat yapılması gerektiğini söyledi.

Tözün Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemini haklı bulduklarını belirterek, geçimini çiftçilik ve hayvancılıktan kazanan köylünün bu ülkenin efendisi olduğunu kaydetti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin dünkü eylemlerinde haklı istekleri hükümete ilettiğini ancak olumlu yanıt alamadığını ifade eden Tunalı, “hükümet istihdam yapacaklarını söyleyerek çiftçi ve hayvancının önünü açacak adımlar atmayacaklarını söylemekten de korkmuyor” iddiasında bulundu.

Girdilerin ucuzlaması halinde hayvan üreticilerin rahat bir nefes alabileceğini söyleyen Tunalı, üreticilerin bankalara olan milyonlarca liralık borçlarını ödeyemediğini savundu.

Tunalı, “bu bütçenin aynen geçmesi halinde gelecek yıl da çiftçi ve hayvancıyı sokaklara dökecektir. Hiçbir bilimsel çalışma yapmadan hazırlanan bu bütçenin yeniden revize edilmesini bekliyoruz” dedi.

Tunalı, özetle şöyle devam etti:

“SDP olarak bizler ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için tüm halkımızı ülkeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Artık yeni dönem yeni politikalar ve politikacılarla yeni bir KKTC yaratılmalıdır.”
Editör: TE Bilisim