Lefkoşa belediyesi seçimlerine 24 saatlik bir süre kalmıştır. Yapılacak olan bu seçimlerde tüm partilere eşit mesafede olduğumuzu belirterek, Lefkoşa için en hayırlı adayın kazanması temennisi ile tüm adaylara başarılar diliyoruz.
Özellikle Surlariçi’nde bulunan en büyük sivil toplum örgütü olarak, derneğimize yapılan ziyaretlerde tüm partilerimize, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın üzerinde olumsuz imaj yaratılabilecek davranışlar hususunda gerekli itinayı göstermelerini rica etmiştik.

Maddi çıkar sağlanarak bölge halkının hür iradelerini etkileme girişimlerinin derneğimiz ve bölge halkı tarafından hoş karşılanmayacağını, yıllardır yaratılmaya çalışılan ‘’surlariçinde yaşayan insanların oylarının satın alınabileceği’’ düşüncesinin varlığımız sebebi ile hayal bile edilemiyeceğini kamuoyuna bir kez daha belirtmekte büyük yarar görüyoruz.
Nitekim bir siyasi partinin 4 nisan 2013 akşamı geç saatlerde surlariçi’nde yaptığı özel bir ziyarette bölge halkının göstermiş olduğu hassasiyet yaratılmak istenen imajın kabul edilemeyeceğinin açık bir göstergesidir.
Bu imajı bozmak düşüncesinde olanlara karşı, derneğimizin 300 kişilik gençlik örgütü oy kullanma süresinin bitimine kadar gerekli tüm tedbirleri alacak, bu düşünce ve niyet içinde olanlara bu fırsatı asla vermeyecektir.
Bu konuda ki uyarı ve hassasiyetimizi doğru algılamayacak olanlara karşı oluşabilecek olayların sorumluluğunun örgütümüz ve bölge halkı olmayacağı hususunda kamuoyunu bilgilendiririz.

Bertan Zaroğlu
KKTC Hataylılar Derneği
Genel Başkanı

 
Editör: TE Bilisim