Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) anlamlı bir etkinliğe daha imzasını koydu.
Dernek, Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde, “Kıbrıs Havaları ile Yolculuk ” adıyla düzenlediği iki toplumlu “TUFAD IV. Kültür Etkinliği”yle, Kıbrıs kültürünü yaşatmaya önemli bir katkıda bulundu.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan iki toplumlu müzikal söyleşide, Kıbrıs Havaları Derneği Başkanı, folklor araştırmacısı Selçuk Garanti, folklor araştırmacısı Georgios Sofokleus, solist Androulla Shati ve çevirmen Yusuf Toz yer aldı.
Garanti ve Sofokleus, Kıbrıs’ın folklor oyunları ve şarkılarının tarihçeleri konusunda bilgiler aktardı.
Selçuk Garanti, Androulla Shati ile birlikte Kıbrıslı Türklerin ve Rumların ortak şarkılarını da seslendirdi.
Kıbrıslı Rum konukların anılarını da anlattığı gecede duygusal anlar yaşandı.

Tümsoy: “Ne pahasına olursa olsun barış için mücadeleye devam”

TUFAD Başkanı Ali Tümsoy etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs halklarının birarada yaşayabileceğini ama her zaman engellendiğini belirterek, sorunun temelinde emperyalizm bulunduğunu söyledi.

Tümsoy, Kıbrıslı Türkler ve Rumların her ne pahasına olursa olsun barış için mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti ve iki halkın belli noktalar dışında kültürünün aynı olduğunu, Kıbrıs kültürünün bir bütün olduğunu anlattı.

Kıbrıs halk danslarını, Kıbrıs müziklerini, şarkılarını ve Kıbrıs’a ait geleneksel kıyafetleri en doğru şekilde yansıtmaya çalışan TUFAD, kurulduğu günden beri Kıbrıs folkloruna dair sempozyum, seminer ve söyleşiler düzenlemesiyle tanınıyor.

Etkinlikle ilgili TUFAD açıklamasında, “Daha doğrusunu öğrenmek için, dağarcığımıza üç beş şey daha eklemek için, bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” denildi.
 
Editör: TE Bilisim