Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınavları ile 18. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı Bölgesel Değerlendirme Ödülleri törenle dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı basın bürosunun açıklamasına göre, Bakan Mustafa Arabacıoğlu’nun da katıldığı, Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. “TÜBİTAK ve Biz” konulu slayt gösterisinin ardından, Türk Maarif Koleji Korosu şarkılar sundu ve Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (LAGSL) öğrencileri müzik dinletisi sundu.

ARABACIOĞLU ÖĞRENCİLERİN TÜRKİYE’DE DE DERECEYE GİRMESİNİ DİLEDİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, törende yaptığı konuşmada, TÜBİTAK’ın bilim ve teknoloji alanında farklılıklar yarattığını söyledi.

Dereceye giren öğrencilere belgelerini vermekten mutluluk duyduğunu kaydeden Arabacıoğlu, ödül kazanan öğrencilerin Türkiye genelindeki yarışmada da derece almasını diledi ve bu konuda bakanlığın elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş ise konuşmasında, katılan ve dereceye giren tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Törene Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin ve bakanlık müdürleri ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı da katıldı.

Konuşmaların ardından Matematik, Kimya, Fizik, Bilgisayar ve Biyoloji dallarında dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. 
Editör: TE Bilisim