Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Güney Kıbrıs’ta banka mevduatlarından vergi alınması uygulamasının yanı sıra Troyka’nın diğer dayatmalarının, yeni sömürgecilik anlayışının bir parçası olduğunu savundu.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan bugün yaptığı yazılı açıklamada, uzun bir süredir Güney Kıbrıs’ta devam eden ekonomik krizin, Kıbrıslı Rumların suçu olmadığını, kapitalist sistemin küresel boyutta yaşadığı yapısal krizin bir yansıması olduğunu ifade etti.

AB ve Troyka’nın önce Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ekonomisini çökerttiğini, ardından “yardım” adı altında ülkeyi talan etmeye kalkıştığını savunan Korkmazhan, “AB ve diğer emperyalist haydutların gözü Kıbrıs’ın kamusal zenginliklerinde ve doğal kaynaklarındadır” iddiasında bulundu.

Kıbrıslı Türklerin de yıllardır dayatma ekonomik yıkım paketleri altında ezildiği ileri süren Korkmazhan, tek çıkışın ortak mücadele ve erken çözüm olduğunu savundu.

Korkmazhan, Kuzey Kıbrıs  ekonomisinin iflas ettiğini görmezden gelmekle suçladığı Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın güneyde yaşanan ekonomik krizi değerlendirmesini “komik” olarak niteledi.

Editör: TE Bilisim