“Trafik Kazası Mağdurları Aileleri”, ölümlü trafik kazaları ve sonuçlarına dikkat çekmek amacıyla çarşamba günü Lefkoşa’da eylem, yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile işbirliğinde yapılacak eylem, saat 10.00’da Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde yapılacak. Burada yapılacak basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meclisi’ne yürünecek. Açıklamaya göre, yürüyüş çerçevesinde Meclis Başkanı Sibel Siber ile de görüşülecek.

Trafik Kazası Mağdurları Aileleri adına yazılı açıklama yapan Duran Gözügüzel, eylem; “ülkenin büyük sorunlarından bir olan ölümlü trafik kazaları sonrasında yargı sürecine dikkat çekmek, verilen cezaların kamu vicdanını rahatlatması ve caydırıcı olması gerektiği düşüncesini yetkililere ve kamuoyuna duyurabilmek amacıyla” yapılacak.

Yasaların, yasa yapıcıların ve karar vericilerin ölümlü kazalarda, ölüm olayına kuralları ihlal etme ve ölüme katkı koyma oranında kamu vicdanını rahatlatıcı cezaların verilmesine, “istemeden ölüme sebebiyet verme” olarak yorumlama yerine “katkı koyma” olarak değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Gözügüzel, trafiğe daha fazla can vermemek, adaletin oranında ceza vermesini ve caydırıcı olabilmesi için gerçekleştirilecek eyleme, duyarlı herkesin ve mağdur ailelerin fertlerinin desteğini istedi. 
Editör: TE Bilisim