Dernek Başkanı Tanju Müezzinoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni (GKRY) tanımadıklarını ve bir uzlaşma olmadan Larnaka’ya direk uçuş izni verilmesinin söz konusu olmadığını açıkladığını belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:

“Geçmişte, İngiltere’den Türkiye üzerinden Ercan’a yapılan uçuşların bazılarında da pilotun inisiyatifi ile Türkiye’de iniş yapılacak hava limanı bypas edilerek direkt Ercan’a uçuşlar gerçekleştirilmiştir. Bu KKTC’nin İngiltere tarafından  tanındığı anlamına gelmediği gibi, Yunanlı pilotun Trabzon’dan kalkarak Rodos’u bypas edip Larnaka’ya inmesi de Türkiye’nin GKRY’yi tanıdığı anlamına gelmemektedir. Ayrıca,  bu istisnai olay  Türkiye’nin politikasını değiştirdiği anlamını da taşımamaktadır”

“Kıbrıs Türk tarafı müzakerelerde hep Kıbrıs Türkünün eşitliğini gözetecek bir tavır alırken Kıbrıs Rum Tarafı Kıbrıslı Türkler üzerine hakimiyet kuracak bir arayış içerisinde olmuştur” diyen Müezzinoğlu, müzakerelerin başlaması arifesinde, Rumların müzakere zemini konusundaki yakınlaşmaları reddettiğini söyledi.

Müezzinoğlu, Kıbrıslı Türklerin KKTC’ye iki elle sarılmaktan ve Anavatanları Türkiye ile ilişkilerini karşılıklı saygı ve kardeşliğe dayalı olarak geliştirmek ve derinleştirmekten başka bir seçenekleri olmadığını da kaydetti.

Editör: TE Bilisim