Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak onaya sunuşlara yer verildi.
Parti başkanlarına 15’er dakika, milletvekillerine 5 dakika konuşma süresi tanıyan karar oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, parti başkanlarından ve milletvekillerinden belirtilen süreye uymasını istedi. “Konuşma sürelerine ne kadar uyarsak o kadar verimli bir toplantı olur” diyen Uluçay, parti başkanlarından sonra Başbakan Yardımcısı ile Başbakan’a söz verileceğini de belirtti. Uluçay, her konuşmacıdan sonra kürsünün dezenfekte edileceğini de belirtti. 
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun Genel Kurul’un 4 Mayıs pazartesi günkü birleşimin ertelenmesi, Meclis’in 5 Mayıs Salı günü yasama ve denetim gündemiyle toplanması kararı oy birliğiyle kabul edildi.
ARIKLI
Genel kurulda ilk sözü YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı aldı. Arıklı, 10 gündür herhangi bir pozitif vaka olmadığını, bunun sevindirici olduğunu kaydederek, artık ekonomiyi konuşmanın zamanı geldiğini belirtti. 
Hükümetin hangi sektörlerin açılacağı konusunda muhalefetle görüşmediğini belirten Arıklı, “4 muhalefet partisi olarak bu konuda deklarasyon yayınladık. Muhalefeti yok sayarsanız, uzattığı eli iterseniz bu yükün altında ezilirsiniz. Buna hazırlıklı olun” dedi.
İşsizliğin ödeneğinin bin 500 TL’ye düşürülmesini de eleştiren Arıklı, “İşsiz kalan insanı bir de siz cezalandırıyorsunuz. Bunu akıl ve mantık kabul etmez” dedi. Arıklı, işten durdurmalar konusunda İş Yasası’nın uygulanıp uygulanmadığını da sordu.
Arıklı, maske takma zorunluluğuna da değindiği konuşmasında, “Merdiven altında maske üretiliyor. Standardınız yok. Fiyat standardınız da yok. Denetimi kim yapıyor?” şeklinde konuştu.
Dünyanda ve Türkiye’de cezaevlerinin boşaltılması için af çıkarıldığını belirten Arıklı, “Biz şartlı tahliyeden kimse yararlanmasın diye uğraşıyoruz. Toplum vicdanını rahatsız etmeyen iade ve tahliyelerden söz ediyorum” dedi.
Arıklı, Kıb-Tek’in gereksiz olduğu halde turbo ihalesine çıktığını söyledi, tek bir firmada ile çalışıldığını savunarak “Bu firma Kıb-Tek’e kene gibi yapışan firmalardan biri, Allahtan korkun” ifadelerini kullandı. 
Arıklı, elektrik fiyatları konusunda da değinerek, Ekonomi Bakanı’na “Elektriğinizi kesmeyeceğiz demek yetmez, fiyatlarda indirim yapmalısınız” diyerek seslendi.

Editör: TE Bilisim