Toplum Platformu’nun konuya ilişkin açıklaması ise şöyle;

Bilindiği üzere 2013-2015 dönemi TC-KKTC sürdürülebilir ekonomiye geçiş programı ile ilgili mutabakat zaptı 24.12.2013 tarihinde KKTC Başbakanı Sayın Özkan Yorgancıoğlu ve TC Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay arasında imzalandı.
Bu programın amacı; KKTC halkının refah seviyesini artırmak, sürdürülebilir ve rekabet edebilir ekonomik yapıyı oluşturmak, istikrarlı büyümeyi sağlamak, istihdamı artırmak, mali disiplini sağlayıp sürdürülebilir kılmak, cari harcamalar için dış kaynak ihtiyacını azaltıp, yurt içi tasarrufları artırmak, tasarrufların yatırıma dönüşmesini sağlamak ve böylece makroekonomik istikrarı güçlendirmek olarak belirtilmişti.
Kamunun etkinliği ve özel sektörün rekabet gücünün artırılması projesi çerçevesinde ekonomik program ile ilgili teknik heyetlerin hazırlamış olduğu raporlar gerek TC yardım heyeti web sayfasında gerekse KKTC Başbakanlığı web sayfasında her altı ayda bir tüm kamuoyu ile paylaşılmakta idi.

“Raporlar Yayınlanmıyor!”
Fakat 2 yıldır mevcut hükümet dönemine ait yürürlükte olan ekonomik program ile ilgili teknik heyet raporları kamuoyu ile neden ve niçin paylaşılmamaktadır? Yukarıda bahsedilen hedeflere ulaşma konusunda ne kadar ilerleme kat edildiği hazırlanan raporlar kamuoyu ile paylaşılmadığı için bilinilmemektedir.
CTP Genel Başkanı ve mevcut hükümetin Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu TC-KKTC sürdürülebilir ekonomiye geçiş programı ile ilgili mutabakat zaptı 24.12.2013 tarihinde yukarıda da belirtilen amaçlar doğrultusunda imzalamıştır.
24.09.2014 tarihinde yaptığı basın açıklamasında CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk; bu protokol içerisinde düzeltilmesi gereken birçok konu olduğunu belirtmiş ve protokolün fakirleştirme protokolü olduğunu söylemiştir. Dolayısıyla genel başkan ve hükümetin başkanı olan Özkan Yorgancıoğlu ile Kutay Erk’in basın açıklaması birbiri ile örtüşmemekte ve protokole mevcut hükümetin inanmadığının göstergesidir.
Hükümetin mevcut programın hangi maddelerinin uygulandığı hangi maddelerin revize edilmesi gerektiğini hükümet programındaki şeffaflık ilkeleri gereği tüm kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim