Toparlanıyoruz Hareketi seçimde yeniden aday olan mevcut milletvekillerinin karneleri yayınlamaya başladı. Sosyal medya ortamında Ahmet Kaşif’in karnesini yayınlayarak başlayan Hareket, devamında Hüseyin Özgürgün ve Ferdi Sabit Soyer ile devam etti. Toparlanıyoruz Hareketinden yapılan açıklamada bu karnelerde herhangi bir kanaat notu olmadığı ve Halka sadece geçmişte olan, vekiller tarafından yapılan ya da söylenen şeylerin hatırlatıldığı vurgulandı.



Toparlanıyoruz Hareketi’nin seçimde “mühür vurulmaması” yönünde yaptığı çağrı esasen mevcut vekillerin yeniden seçilmesini engellemeyi hedefliyor. Yayınlanan ve her gün mevcutlara yenilerin eklenmesi planlan Vekil Karnelerinde vekillerin Meclis’teki devamsızlıkları, kürsüde ne kadar konuştukları, komite üyelikleri, kaç kez parti değiştirdikleri, kaç dönemdir milletvekili oldukları ve geçmişte yapmış/söylemiş oldukları bazı hususlar seçmene HATIRLATILIYOR. Hareket, seçmenin tüm bu yaşanan ve söylenenleri ve ilgili vekilin yasama ve denetim konusundaki performansını yeniden hatırlayarak ve dikkate alaak karar vermesini talep ediyor ve bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalışıyor.



Vekil Karneleri altına vatandaşlar yorum yaparak unutulan, olumlu yahut olumsuz bilgileri de ilave edebiliyor. Topalanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay Vekil Karnesi çalışmasının seçimden sonra da demokratik ve çağdaş ülkelrde olduğu gibi Toparlanıyoruz Hareketi tarafından 3 aylık olarak yapılıp sürdürüleceğine dikkat çekerek seçmene bir kez daha, “sandığa gidecekseniz mühür vurmayın, ülkenin menfaati için çalışacağına inandığınız yeni vekil adayları arasından ve farklı partilerden KARMA OY verin” çağrısını yineledi. Özersay, “bizim makam, mevki ya da bir partiyi desteklemek gibi bir kaygımız yok, Halkın yararı bizim için ilk sırada gelir. Bu yüzden Meclis’teki statükonun devamı anlamına gelecek olan mühür vurulmasına karşıyız, karma oyu destekliyoruz. Yok eğer karma oy verecek nitelikte yeterli sayıda aday yoksa o zaman sandığa değil denize de gideriz” ifadelerini kullandı.

İşte karnelerden birkaç örnek! 





Editör: TE Bilisim