Bizim için öncelik, parçası olduğumuz bu halkın genelinin yararıdır. Kişisel, ailesel, zümresel ve partisel menfaatler hem halkı, hem de bu ülkeyi çok yordu, irademizi ise eritti.

Bir yandan aşırı ve partizanca istihdamlar, diğer yandansa yasa dışı ve fahiş faizlerle borçlanmanın altında imzası olanlar Lefkoşa’nın geleceğini de ipotek altına koydu. Bu sadece Lefkoşa’nın ve Lefkoşalının geleceğini değil, KIBRIS TÜRKÜNÜN İRADESİNİN DE İPOTEK ALTINA ALINMASI DEMEKTİR. Başarı öyküleri yerine her düzeyde sürekli başarısızlık öyküleri yazan siyaset anlayışı Kıbrıs Türkü’nü ekonomik, politik, kültürel ve zihniyet anlamında bağımlı hale getirmekten başka bir şey yapmıyor. Lefkoşa yeni bir seçimin eşiğindeyken günü değil geleceği kurtarmanın önemini göstermeli.

Bugün adaylar arasından ilk konuğumuz TDP LTB Belediye Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu oldu. Bize yaklaşımını, vizyonunu, projelerini anlattı. Kendisine sorularımızı, eleştirilerimizi yönelttik. Tüm konuşulanları, basın bürolarının hazırladığı basın bültenlerinden değil, anında canlı canlı #toparlaniyoruz TV kanalından internetten naklen paylaştık.

Kapalı kapılar ardında konuşulanların, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkların Lefkoşa’nın bugünkü içler acısı haline katkısı büyük. O yüzden Toparlanıyoruz Hareketi’nin tüm adaylarla yapacağı görüşmeleri sansürsüz bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz. Çünkü şeffalık, adil, hesap verebilir ve bize yakışan bir düzen için ilk adımdır.

Hedef, bu sürecin sağlıklı bir tartışmayla şeffaf şekilde yapılması ve halkın, kendi kararını verirken gerçekleri görerek hareket etmesinin sağlanmasıdır.

Yol doğrudur, aynen değil tempoyu artırarak devam edeceğiz... 
Editör: TE Bilisim