Seçim harcamaları konusunu yakın takibe alan Toparlanıyoruz Hareketi, LTB seçimleri ertesinde siyasi partilerden bu konuda gelecek olan açıklanmalara odaklanmış durumda. Bu konuda "sırf açıklamış olmak için açıklama yapmayın, anlamlı bilgileri, gelirlerinizin kaynağını da detaylı şekilde paylaşın" yaklaşımını ortaya koyan ve siyasi partileri yakın takibe alan Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay bugün sosyal medya ortamında bir açıklama yaptı.

Açıklamada KSP ve YKP'den sonra CTP-BG'nin de seçim harcamalarını açıklamasını tebrik ederek diğer siyasi partilerden "haber beklediklerini", demokrasinin sağlıklı çalışması ve şeffaflıkla hesap verebilirlik ilkelerinin gereği olan bu türden süreçleri yakından takip etmekte kararlı olacaklarını da vurgulayan Toparlanıyoruz Hareketi lideri, siyasi partiler arasında hiçbir ayrım gözetmeyeceklerini ve hiçbir partinin arka bahçesi olmadan halkın yararını gözeten faaliyetlerde bulunacaklarını vurguladı.

Kısa süre önce Toparlanıyoruz Hareketinden yapılan açıklamada "KSP seçim harcamalarını ilk açıklayan siyasi parti oldu, tebrik ediyoruz. Diğer tüm siyasi partilerden aynı davranışı bekliyoruz. Tabi sadece "şu kadar harcadık" demek değildir marifet. Bunun ne kadarı devletin o siyasi partiye verdiği yıllık katkı payından, ne kadarı partinin "diğer gelirlerinden" ve ne kadarı da adayın kendi cebinden çıkmış, bunu söylemek de şeffaflık ve hesap verebilirlik açısından önemlidir. Örneğin sadece bu belediye seçimine yönelik bir "bağış" kabul edilmiş midir? Bunun da açıklanması gerekir. Zira bundan sonra LTB'nin çeşitli mal ve hizmet alımlarında kimlerin ihale kazandığını bu şekilde daha anlamlı bir şekilde denetlenebilir. Toparlanıyoruz Hareketi bu hususların takipçisi olacaktır, şüpheniz olmasın." denilmişti.
 
Editör: TE Bilisim