Toparlanıyoruz: Batı’da Tehlike Çanları Çalıyor

Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan açıklamada ülkenin batısında tehlike çanlarının çaldığına, özellikle Güzelyurt’a bağlı köylerde ekonomik ve sosyal yaraların giderek derinleştiğine ve gençlerin işsizlikle bet ofislerinin kıskacı altında artan bir umutsuzluk içerisine sürüklendiğine dikkat çekildi. Toparlanıyoruz Hareketi gönüllüleri Zümrütköy, Serhatköy ve Akçay’da geçtiğimiz Cumartesi sohbet toplantıları organize ederek halkın karşı karşıya bulunduğu sıkıntıları ele aldı, çıkış yollarını tartışarak görüş alış-verişinde bulundu.

Kredi Kartı ve Senet Kabul Eden Bet Ofisler Var!

Güzelyurt köylerini ziyaret ertesinde Toparlanıyoruz Hareketi tarafından yapılan açıklamada sorunların çözümü yerine siyasi rant ve popülizm peşinde koşan eskimiş siyaset anlayışının Güzelyurt bölgesinde gençleri bet ofislerine mahkum ettiğine dikkat çekildi ve bunun çok büyük bir tehlike olduğuna işaret edildi. Açıklamada son dönemde senet imzalatılarak ya da kredi kartıyla dahi bahis oyunları oynanması uygulamasına geçildiğine ve ve bunun ürkütücü bir durum olduğuna dikkat çekildi. Bölgedeki köylerde yaşayan gençlerin bir yandan işsizlik diğer yandansa bet ofislerin kıskacı altında bunalıma sürükleyen bir ortamla karşı karşıya bulunduklarına da vurgu yapılan açıklamada hükümetin acil olarak bu bölgede popülizm yapmadan istihdam imkanı yaratacak somut adımlar atması talep edildi.

Umutsuzluk Bağımlılık Yapan Herşeyi Artırıyor

Düzenlenen toplantılarda konuşma yapan Hareket lideri Kudret Özersay hükümet tarafından yasalara aykırı ve kamu vicdanını yaralayacak şekilde gayrı adil olarak yapılan istihdamları hukuk süreciyle sorgulama konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Genel olarak KKTC’de, özelde ise Güzelyurt bölgesine bağlı köylerde çok ciddi oranda yüksek bir işsizlik bulunduğunu vurgulayan Özersay, “hükümet bir sosyal ve ekonomik yara halini almış olan işsizliğin önüne geçmek için yeni yatırım alanları, iş imkanları yaratacağına sadece kamuda ve siyasi rant uğruna adil olmayan istihdamlara odaklanarak geleceğimizi çalmaktadır” ifadelerini kullandı. Güzelyurt’a bağlı köylerde gün ortasında “benim tek dostum budur” diyerek içki şişesini gösteren üniversite mezunu birden fazla genci görmenin bu ülkeyi seven herkesi kahreden bir durum olduğunu dile getiren Özersay “geleceğimiz olan genç insanlar bu haldeyken göstermelik bir biçimde bölgelerde toplantı yapan Bakanlar Kurulu’nun üyeleri artık gözlerini açıp burayla gerçek anlamda ilgilenmelidirler” dedi.

Editör: TE Bilisim