Toparlanıyoruz Hareketi As Başkanı Cenk Diler, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne gönderdiği yazıda, altın Kumsal’da Orman Dairesi tarafından özel şahıslara restoran ve konaklama yeri maksadıyla arazi kiralandığını kiralanan yerlerin Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından ilan edilen “Dipkarpaz Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı” içerisinde yer aldığını iddia etti.

Eski Eserler Yasası ışığında, Eski Eserler Müdürlüğü’nün söz konusu alanlarda her türlü inşai ve fiziki müdahaleyi mahkeme kararı olmaksızın durdurma ve mühürleme yetkisine haiz olduğuna dikkat çeken Diler, “Tedbir alınması, tamamıyla kurumunuzun yetki alanı içerisinde bulunmaktadır. Olayın çözümü için; ne mahkeme kararına ne de tahliye kararına ihtiyacınız bulunmamaktadır” dedi.

Diler, “Temiz Toplum Derneği olarak, kurumunuzun, yasal yetkilerini kullanıp her türlü izinsiz yapılaşmayı durdurmasını ve ortadan kaldırmasını tekrardan ve ısrarla talep ederiz” dedi.

Bilgi Edinme Hakkı Yasası altında, belirtilen sürede (en çok 30 gün) Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’nün cevap vermesi gerektiğini de kaydeden Diler, hareketin dava açma hakkının saklı olduğuna da dikkat çekti.

Diler, yazıda ayrıca Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin 2013’de söz konusu kaçak işletmeleri mühürlediği ancak daha sonra geri adım attığını savundu.
Editör: TE Bilisim