Özgürgün, Trabzonspor’u taşıyan uçağın, Trabzon’dan direkt Güney Kıbrıs’a inmesinin sıkıntı olmayacağını, bunun “Türkiye Güney’i tanıdı” anlamına gelmediğini, ancak Güney Kıbrıs’tan bir uçağın direkt Trabzon’a inmesinin sıkıntı yaratacağına dikkat çekti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bugün, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’ni kabul etti. Özgürgün, görüşmede basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, UBP olarak TOMA’nın ülkeye gerekli olmadığını daha önce de söylediklerini ifade ederek, TOMA alımını, hükümet üyelerinin bu konuda söylediği “çelişkili” açıklamaların büyüttüğünü kaydetti.

Özgürgün, Başbakan’ın “TOMA gelirse gümrükte bekleriz” veya “Halkımıza karşı kullandırtmayız” gibi açıklamalar yaptığını ifade ederek, bu açıklamaların TOMA konusunu tırmandırdığını savundu ve Başbakan’ın, bu konu için “gümrükte beklemesinin” ne kadar doğru olacağını sordu.

Trabzonspor’u taşıyan uçağın direkt Larnaka’ya inmesi ile ilgili görüşleri sorulan Özgürgün, bunun, Rum yetkililerin Trabzonspor’a sağladığı kolaylıkla olabileceğini, Türkiye’nin bu konuda bir girişiminin olmadığını ifade ederek, bunun bir sıkıntı yaratmayacağını, “Türkiye Güney’i tanıdı” anlamına da gelmeyeceğini kaydetti.

Özgürgün, ancak ikinci maç olacağında Güney’den kalkacak bir uçağın direkt Trabzon’a inmesinin sıkıntı yaratacağına dikkat çekti. 
Editör: TE Bilisim