TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin desteğinde bağımsız devletini sonsuza dek yaşatmak azmi ve kararında olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, 15 Kasım KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının bir asırlık varoluş mücadelesini zaferle taçlandırarak kurduğu KKTC devletinin 33’üncü kuruluş yıl dönümünü, büyük bir onur ve kıvançla kutladıklarını kaydetti.

Zorlukların kendilerini yıldırmaması gerektiğini belirten Bora, Atatürk’ün de nice zorluklar ve imkansızlıklar içinde mücadele arkadaşlarıyla birlikte yepyeni bir devlet yaratarak Türk ulusunun olduğu kadar dünyanın da takdirini kazandığına işaret etti.

Mesajında, Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihini özetleyen Bora, “Sonuçta egemen varlığımızın korunarak yaşatılması için, 15 Kasım 1983’te KTFD Meclisi’nin oy birliği ile aldığı bir kararla ve Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğunun onayı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi” dedi.

Bora, mücahit Kıbrıs Türk halkının şanlı direnişinin ve egemen varlığının simgesi olan cumhuriyetin 33’üncü kuruluş yıl dönümünü onur ve gururla kutlarken, liderler Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı ve tüm şehitleri rahmetle andı; gazileri minnet ve şükranla selamladı.

Bora, mesajında “Kıbrıs Türk Halkı Anavatanımızın desteğinde Bağımsız Devletimizi sonsuza dek yaşatmak azmi ve kararındadır. Ne mutlu bağımsız devletimizi kuranlara, ne mutlu devletimizi büyük bir inançla ve kararlılıkla savunanlara” ifadelerine de yer verdi.
Editör: TE Bilisim