Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği,  Maraş’ın vakıf malı olduğu gerçeği ortada iken çözüm için bir araç olarak ortaya konmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği tarafından yapılan açıklamada, Maraş’ın vakıf malı olduğu gerçeği gözardı edilerek çözüm için devamlı surette gündemde tutulmasının olası bir çözümü engellemekten başka bir şey olmadığı ifade edildi.

Görüşmelerin başlatılması için çeşitli görüş ve yaklaşımların ortaya konduğu bu günlerde, ABD’nin ara çözüm planından söz edilmekte olduğuna işaret eden dernek, “Bu arada Maraş konusu sık sık gündeme getirilmekte ona paralel olarak Ercan Hava limanının Uluslararası uçuşlara açılmasından bahsedilmektedir.Bütün bu görüşler basında yankılanırken son günlerde Anastasiyadis’in ortaya koyduğu görüşlerde,  Kuzeydeki sözde işgali sona erdirmede kararlı olduklarını belirtmesi, çözüm umutlarını berhava ettiği gibi görüşmelerin bugüne dek başlatılamamasını da bu görüş ve yaklaşımları ile engelledikleri apaçık ortaya çıkmaktadır” dedi.

“Yıllardır sürüncemede kalan görüşmelerin sorumlusu Rumlardan başkası değildir” diyen Dernek, haksız ve suçlu olan Rumlara hadleri bildirilmedikçe onları çözüm yollarına getirmenin mümkün olmayacağını kaydetti.

Dernek, “Kıbrıs sorunu ne ara çözüm olarak ortaya konarak, ne de Kıbrıs’ın gerçeklerine dayanmayan görüş ve önerilerle siyasi bir çözüme ulaştırmak olası değildir. Kıbrıs’ta gerçek çözüm bugünkü durumdur” diyerek, yarım asırdır iki ayrı halkın Kıbrıs’ta barış, huzur ve güven içinde yaşadığını, bugünkü durumu değiştirmeye çalışmanın hiçkimseye yararı olmayacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim