Oda başkanı Birol Karaman, Oda Sekreteri Dr. Mehmet Necdet ve KTMMOB eski başkanlarından Bektaş Göze’den oluşan bir heyetle Ankara’ya giden oda yetkilileri son derece yararlı temaslar gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve birliğe bağlı odalar ziyaret edilerek görüş alışverişinde bulunuldu, işbirliği olanakları gözden geçirildi. Ayrıca Türkiye’deki Maden Mühendisleri Odası’nın organizasyonuyla “Kıbrıs ve Doğal Kaynakları” konulu bir de söyleşi gerçekleştirildi.

Karaman: Amacımız üyelerimize yeni ufuklar açmak
Ziyaret hakkında açıklamada bulunan oda başkanı Birol Karaman, dört günlük bir program çerçevesinde Ankara’da bulunduklarını ve oldukça yararlı sonuçlar ürettiklerini belirtti. Odanın halen devam etmekte olan Lefkoşa Yerbilimleri Müzesi projesi kapsamında MTA’ya bağlı Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezdiklerini ve burada kurum yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Karaman bu temasların olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemde alacaklarını söyledi.

TMMOB’ye bağlı beş oda ile kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini de ifade eden Karaman; “Maden Mühendisleri Odası’nın önderliğinde Jeoloji Mühendisleri Odası ile su ve zemin etüt konularını, Jeofizik Mühendisleri Odası ile depremsellik ve petrol aramalarını, Metalurji Mühendisleri Odası ile sanayi sektörüne yönelik gelişmeleri, Petrol Mühendisleri Odası ile de petrol ve doğalgaza ilişkin gelişmeleri oldukça geniş bir çerçevede değerlendirme imkânı bulduk” dedi. Dört günlük ziyaret kapsamında TMMOB’ye bağlı Maden Mühendisleri Odası’nın heyete eşlik ettiğini belirten Karaman, Soma faciasındaki gelişmeleri de daha yakından takip etme şansı yakaladıklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemlerde görüşülen konularla ile ilgili farklı etkinlikler ve değerlendirmeler içerisine gireceklerini aktaran Karaman, amaçlarının oda üyelerine yeni ufuklar açmak olduğunu ifade etti.

Kıbrıs ve Doğal Kaynakları konulu söyleşi
Ziyaretin son gününde TMMOB’ye bağlı Maden Mühendisleri Odası’nın organizasyonu ile “Kıbrıs ve Doğal Kaynakları” konulu bir de söyleşi gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaman, bunun Türkiye’deki meslektaşları ile iyi bir etkileşim sağlanması bakımından önemli olduğuna değindi. KTMMOB eski başkanlarından Bektaş Göze’nin konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye maden mühendislerinin ilgisi yüksek oldu.
 
Editör: TE Bilisim