Doğa bir kez daha kendisinden çalınanı geri alarak toplum olarak bize ders verdi. Sınır tanımaz bir paylaşım, yağma ve talan anlayışıyla sahiller suyolları dere yatakları birilerine dağıtılarak yapılaştırıldı. Ankara’da projelendirilip, Ankara’da ihale edilen ve yine Ankara’dan gelen şirketler tarafından yapılan kara yollarının dereleri yok etmesine “pakete uyum” ve para akışının sürmesi uğruna seyirci kalındı.

Bu yüzden yağan her yağmur sel felaketi etkisi yapar oldu. Kıbrıs’a 40 yıl önce de yağmur yağardı, hem de son günlerde yağandan çok daha fazlası. Ancak sel felaketine yol açmazdı. Bu gerçeği göz önüne aldığımızda her yağmur yağdığında sel felaketine uğrayışımızın nedeni hükümet etme anlayışındaki sakatlık olduğu açıkça görülmektedir.

4’lü koalisyon hükümetine çağrımızdır; ziyaretler yapıp geçmiş olsun dilekleri iletme faslını kısa kesip yarından itibaren yanlış olan her yapılanmayı düzeltecek çalışmalar başlatılmalıdır.

Dere yataklarına yapıldığı tespit edilen otel, evler, apartmanlar vb. ne varsa yasalar çalıştırılarak yıkımına başlanmalıdır. Bununla kalmayıp bunlara izin verenler hakkında soruşturma açılıp yargıya havale edilmelidir.

Hükümet makamları, yanlış hükümet uygulamaları yüzünden felakete uğrayan ve zarar gören yurttaşlara sadece geçmiş olsun dileklerini iletme yeri değil, yanlış yapılmış işleri ortan kaldırıp o felaketlerin tekrarlanmasını önleme yeridir.

Bu bakımdan, yaşanan bu sıkıntıları unutmamak ve tekrarının yaşanmaması adına kimseye geçmiş olsun dileklerimizi iletmiyoruz.

Saygılarımızla.

Mehmet Davulcu

Genel Sekreter

Editör: TE Bilisim