Lefkoşa Belediye Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen ve 1 ay sürecek festivalin açılışına siyaset dünyası da üst düzey katılım gösterirken YDÜ AKKM salonu sanatseverlerin yoğun ilgisi sonucunda yine tıka basa doldu. Sırasıyla Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu birer konuşma yaparken festivale katkı koyan sponsorlara plaketleri takdim edildi. Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Hürrem Sultan” oyunu beğeni toplarken sanatçılar oyun sonrasında ayakta alkışlandı.
Ersoy: “Belediye ile Tiyatro omuz omuza vererek festivali yaptı”
Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy festivalin gerçek sahibi seyircilere, ilk kez hükümet nezlinde destek aldıkları Dr.Sibel Siber Hükümeti ile Turizm,Çevre ve Kültür Bakanlığı’na, festivalin gerçekleşmesinde çok önemli katkıları olan sponsorlara teşekkür ederek belediyenin zor süreçten geçtiği bir dönemde Başkan Kadri Fellahoğlu ile omuz omuza vererek festivali seyirci ile buluşturmayı başardıklarını ifade etti.
Fellahoğlu: “ LTB’yi küllerinden tekrar yaratacağız”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu herkesin bildiği belediyenin sıkıntılarından bir an olsun uzak durarak güzellikleri paylaşmak istediğini söyleyerek LTB’ye verdikleri destekten dolayı tüm seyircilere çok teşekkür etti. Fellahoğlu, “İnsanlar,STÖ’leri ve iş dünyamızın değerli yöneticileri bizlere inandı ve bizi göreve getirdi.Bizler de LTB’yi küllerinden tekrar yaratacağız.Buna bizi sizler inandırdınız.” dedi.
Festivali sponsorlar ve halkın desteğiyle gerçekleştirdiklerini ve omuz omuza,yürek yüreğe vererek hazırladıkları festivalin gururunu yaşadıklarını ifade eden Fellahoğlu, konuşmasını “İnanıyorum ki Kıbrıs Türkü ve Lefkoşa halkı en iyisini hakediyor.Bu bizim boynumuzun borcudur.Eksikliklerimiz vardır ancak daha güçlü inancımız ve umudumuz da vardır. Bu umutla herkese iyi seyirler.İyi ki geldiniz” diye sonlandırdı.
Sponsorlara ve Dr.Siber ile Harmancı’ya plaket
Gecede Festivalin Platin Sponsorları K-Pet,Telsim ve Limasol Türk Kooperatif Bankası,Konaklama Sponsoru Golden Tulip Otel, Salon Sponsoru YDÜ, Gümüş Sponsorlar Türkiye İş Bankası,Eziç, Özok ve Lefkoşa Belediye Çalışanları Koop. Bank Ltd.ile katkıda bulunan Asok Ltd. Ve Türk Bankası’na plakettleri takdim edildi. Festivale hükümet nezlinde platin sponsorluk değerinde verilen destekten dolayı da geçici hükümetin Başbakanı Dr.Sibel Siber’e ve Turizm,Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı’ya birer plaket verilirken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ekonomi,Turizm,Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da sahneye davet edildi.
Siber: “Tiyatro binası olmayan bir toplum olma ayıbından kurtulacağız”
Eski Bakan Harmancı,Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun tüm zorluklara rağmen direndiğini belirerek plaketi tüm direnenler adına aldığını, eski Başbakan Siber tiyatro binası olmayan bir toplum olma ayıbından kurtulacaklarını ve Başbakan Yorgancıoğlu da böylesi bir mekanı yapmak için devletin imkanları ölçüsünde ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim