Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), devlet hastanelerindeki kadro yetersizliğinin ivedilikle çözülmesi, bunun için asıl ve sürekli kadroların açılması talebini yineledi.

Bu gerçekleşene kadar gönüllü çalıştırma yönteminin derhal kaldırılmasını ve Nöroloji servisi için perifer hastanelerindeki uzman hekimlerin geçici süre ile Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji servisinde nöbet tutmak üzere görevlendirilmelerini talep eden Sendika, önerileri ivedilikle hayata geçirilmediği takdirde 12 Nisan’dan itibaren Nöroloji servisinde 6 gün nöbetin boş bırakılacağı ve o günlerde hastanede nöbetçi nöroloji uzman hekimi bulunmayacağını belirtti.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na hitaben kaleme aldığı yazıda, devlet hastanelerinde uzun zamandan bu yana uzman hekim açığı bulunduğunu belirterek “Özellikle Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Nöroloji ve Kardioloji servislerinde nöbet görevlerinin sürdürülmesi artık olanaksız hale gelmiştir” dedi.

Nöroloji servisinde zorunlu hizmet görevi yapan 3 hekimin sözleşmelerinin bitmesi üzerine serviste 3 uzman hekim kaldığı; Dr. Akçiçek Hastanesi’nde görevlendirilen bir uzman hekimin nöbet takviyesine rağmen her uzman hekime ayda en az 7 nöbet düştüğüne(münavebe ile 8 nöbet) dikkat çeken Şeherlioğlu, bu durumun da yoğun iş yükü nedeni ile zaten bunalmış olan uzman hekimlere bir o kadar daha yük bindirdiğini anlattı.

“GÖNÜLLÜ UZMAN ÇALIŞTIRMA YÖNTEMİNİZİ BENİMSEMİYORUZ”

Şeherlioğlu şunları kaydetti:

“Sizi ziyaretimizde de etraflıca görüştüğümüz gibi Nöroloji servisine ivedilikle en az 2 uzman hekimin tayini gereklidir. Gönüllü uzman çalıştırma yönteminiz sendikamız tarafından benimsenmemektedir. Bildiğiniz gibi angarya çalıştırma anayasamıza göre suçtur. Gönüllü çalışmayı kabul eden bu arkadaşlara bir müddet sonra (8 Nisan 2013’den itibaren)sözleşme yapılacağı vaadi de bu durumu kabul edilir kılmamaktadır.

Sendikamız Acil servisler, Nöroloji ve diğer servislerin rutin çalışmasını engelleyen birincil konu olan kadro yetersizliğinin  ivedilikle çözülmesi ve bunun için asıl ve sürekli kadroların  açılması talebini yinelemektedir.”

Şeherlioğlu, yazısında, bu gerçekleşene kadar gönüllü çalıştırma yönteminin derhal kaldırılması ve Nöroloji servisi için perifer hastanelerindeki uzman hekimlerin geçici süre ile Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji servisinde nöbet tutmak üzere görevlendirilmeleri taleplerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Önerilerimiz ivedilikle hayata geçirilmediği takdirde nisan ayında (12 Nisan 2013 tarihinden itibaren)Nöroloji servisinde 6 gün nöbet boş bırakılacak ve o günlerde hastanede nöbetçi nöroloji uzman hekimi bulunmayacaktır.”

Editör: TE Bilisim