Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp- İş) Başkanı Erol Şeherlioğlu, hastane başhekimleriyle ilgili uygulamaya konulan ek mesai çalışmasının Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’na aykırı olduğunu ve hastanelerin işleyişini bozup 365 gün, 24 saat hizmet veren başhekimlerin onurunu kırdığını savundu.

Erol Şeherlioğlu, bugün, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na hitaben yaptığı açıklamada, hastane başhekimleriyle ilgili 11/84-34 sayı  ve 24/04/2013 tarihli yazı gereğince uygulamaya konulan ek mesai çalışmasını eleştirdi.

Şeherlioğlu, “Bu uygulama, hekimler arasında ayrıcalık  yaratacağı gibi, hastanelerin işleyişinde de ciddi aksaklıklar yaratacaktır. Yüzde 25 on-call çalışacak başhekimler  ancak yüzde 25 hizmet verebilir. Yüzde 75 hizmetten tasarruf edilip, hastanelerin başhekimsiz bırakılması kabul edilemez” dedi.

Erol Şeherlioğlu, şöyle devam etti:

“Bu konudaki  tavrınızı yeniden değerlendirip hastanelerin çalışmasını bozmadan ve üyemiz olan hastane başhekimlerinin yasal  haklarına halel getirmeden yeni bir karar üretmenizi, aksi durumda her türlü yasal mücadele ve sendikal eylemde bulunacağımızı bildirir, saygılar sunarım”

Editör: TE Bilisim