Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş’in eylemini BRT’ye değerlendirdi.

Sucuoğlu, söz verdikleri tüm yasaların ivediliklerinin alındığını ve Meclis’in alt komitesine gönderildiğini açıkladı, bu konuda Tıp-İş’in de bilgisi olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, tek sıkıntının 40’a yakın doktorun özlük haklarıyla ilgili düzenleme olduğunu ifade ederek, bu konuda kendilerinden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını; özlük haklarıyla ilgili teknik çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş’in eylemiyle ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada, söz verdikleri tüm yasalara ivedilik alındığını ve bu yasaların Meclis alt komitesinde olduğunu belirtti.

Sendikanın da bunun bildiğini ve seçim yasaklarına 3-4 gün kala eylem yaparak halkı mağdur ettiklerini ifade eden Sucuoğlu,sıkıntının ne olduğunun spesifik olarak söylenmesini istedi.

Sucuoğlu, “tek sıkıntı 2008 ile 2011 yılları arasındaki 40’a yakın doktor arkadaşımızın son yapılan özlük hakları ile ilgili ortya çıkan bir düzenleme idi. Bununla ilgili teknik hazırlıkları ve çalışmaları kendileri ile birlikte yaptık. Sıkıntının bizden kaynaklanmadığını kendileri de biliyor” dedi…

İstifalar olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığına işaret eden Sucuoğlu, “Ben görmüyorum, nerede bu istifalar?. Bizim 2017 yılı için öngördüğümüz tüm geçici doktor kadroları dolmuştur” dedi…

Yeni yapılacak genel Hastanenin belli kesimleri ciddi boyutta rahatsız ettiğini de söyleyenSucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin artık miadını doldurduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, yeni hastanenin en az iki yılda biteceğini, hastanenin temelleri atılmadan olumsuzlukların düşünüldüğünü belirterek, bunu eleştirdi.

İş yavaşlatmanın veya grevin hak olduğunu buna saygılarının sonsuz olduğunu belirten Sucuoğlu, ancak güzel yapılan işlerin de halk ile paylaşılmasını istedi ve  “sağlık politika üstüdür belli partisel amaçlar ve siyasi görüşler nedeni ile sağlığı alet etmeyelim” dedi.

Yeni yapılacak Devlet Hastahaneleri ile ilgili okun yaydan çıktığını istense de istenmese de bu hastanelerin yapılacağını kaydeden Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkına kaliteli sağlık hizmeti sunma anlamında bunların yapılması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim