Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, tüm hedeflerinin hastaneleri her şeyi yapabilecek hale getirip hastaların yurt dışına gitmesini durdurabilmek olduğunu ve tıbbın dinamik bir süreç olduğundan sürekli yatırım gerektirdiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hasipoğlu mesajında, el ele vererek ve daha çok çalışarak sağlık konusunda çok daha iyi bir seviyeye gelinebileceğini vurguladı.

Hasipoğlu, 14 Mart’ı bu yıl bir kez daha coşku ve umutla kutladıklarını ifade etti.

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve artan bir kaliteyle sürdürülmesi için çalıştıklarının altını çizen Hasipoğlu, “Başta alt yapı çalışmaları olmak üzere, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve günün koşullarına uygun hale getirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürmekteyiz” dedi.

HANE SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞMASI

Bakan Hasipoğlu, KKTC’nin sağlık haritasını çıkartmak amacıyla eğitilen 70 kişinin, “Hane Sağlık Hizmetleri” çalışması sürdürdüğünü de ifade etti ve bu çalışanların ev ev dolaşarak hangi evde hangi hastalıkların bulunduğunu tespit etmeye çalıştığını söyledi.

Halkın sağlıkla ilgili sorunlarının neler olduğu ve bunların nasıl engelleneceği konusunda çalıştıklarını dile getiren Hasipoğlu, bu projenin ülkedeki sağlık politikalarının belirlenmesine katkı sağlayacağını da kaydetti.

Okullarda sağlık taramaları yapıldığını da belirten Hasipoğlu, “Tüm okullarda sağlık taramaları yapılıyor. Bu taramalar, okullar kapanmadan sonuçlandırılacak ve oradan çıkacak sonuçlar bizlere ışık tutacaktır” dedi.

Sağlık’ta “Fiziki Yapı”, “Teknik Donanım” ve “Yasa” hedefini ortaya koyduklarını ve bu hedef doğrultusunda çalışma yürüttüklerini kaydeden Hasipoğlu, ülkede şu an ilaç eksikliği olmadığını da belirtti.

“ONKOLOJİ SERVİSİNİN TEMELLERİ YAKIN ZAMANDA ATILACAK”

Bakan Hasipoğlu, onkoloji servisinin temelinin yakın zamanda atılacağını ve Ayaktan Tanı Merkezi’nin üst katına Kalp Damar ve Anjiyo Servisinin taşınmasını amaçladıklarını da ifade etti.

Her şeye ve tüm sıkıntılara rağmen, sağlık konusunda nereden nereye gelindiğine bakmak gerektiğini belirten Hasipoğlu, önemli işlerin yapıldığını ve bu noktaya gelindiğini, gelinen noktanınsa yadsınamayacağını söyledi.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olan Devlet Laboratuarı’nda, hormon analizlerinin yapılabilmesi için gerekli olan cihazı hizmete koyduklarını da vurgulayan Hasipoğlu, “Bu cihazla artık yüzde yüz güvenilir bir şekilde hormon analizlerini yapabiliyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim