Yapılan destek kapsamında kooperatif lokalinde tören düzenlendi…

Gazimağusa Sera Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Limited Başkanı Hasan Deniz, yaptığı konuşmada tüm dünyanın bir pandemi sürecinden geçtiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında süregelen destek ve işbirliğinin bu sürecin atlatılmasına da katkı sağladığına vurgu yaptı.

Bu süreçte yerli üretimin daha çok önem kazandığını dile getiren Deniz, kooperatife yapılan desteğin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

TİKA Lefkoşa Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Küçükçavuş da, TİKA Lefkoşa Ofisi’nin geçtiğimiz yılın sonunda hizmete girdiğini belirterek, pandemi sonrası normalleşme sürecinde ülke üretimine destek vermeye devam edileceğini vurguladı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de, özellikle yaşanan pandemi sürecinde yerli üretimin öneminin daha çok ortaya çıktığına dikkat çekti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ise, tüm dünyada üretimin daha çok anlam kazandığı bir süreçten geçildiğine işaret ederek, üreticinin ayakta kalması için yapılan her türlü projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Hükümet olarak kooperatifçiliği desteklediklerini dile getiren Oğuz, üreticilerin birlik ve kooperatif çatısı altında toplanması çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, TIKA Lefkoşa Ofisi açılırken duyduğu heyecanı dile getirerek, TIKA’nın edindiği tecrübelerden KKTC üretiminin fayda sağlayacağına inanç belirtti.

Pandemi sürecinin ardından gıda üretimi ve gıda güvenliğinin daha çok önem kazandığına vurgu yapan Başçeri, Gazimağusa’nın sera üretiminde başı çektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim