Ekonomi ve Enerji Bakanlığı verilen bilgiye göre, Mal ve Hizmetler ile Tüketici Koruma Yasaları çerçevesinde denetimlerini gerçekleştiren daire denetçileri artık sadece kendi bölgesinde değil, tüm bölgelerde denetim yapacak.

Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı konu ile ilgili açıklamasında, son dönemde denetimleri artırdıklarını ve değişik uygulamalar yaptıklarını kaydetti.

Nazlı bu değişiklikleri şöyle anlattı:

“KKTC’deki tüm bölgelerdeki denetim memurları (piyasa gözetmenleri) aynı gün bir bölgede toplanarak denetimler gerçekleştirmektedirler. Böylelikle bir bölgede günde 5-6 market denetlenirken şimdi günde o bölgede 30-35 market gün içinde denetlenmektedir.

Böylece tüketicilere, yasalara uygun olmayan gıda maddelerini ve sanayi mamulleri satan işletme sahiplerine hem ceza kesilmekte hem de malları müsadere edilmektedir. Bu uygulama tüm bölgelerde gerçekleşerek devam edecektir.”

TÜKETİCİ ŞİKAYET HATTI

Tüketici şikayet hattı hakkında da bilgi veren Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, “Alo 171 Tüketici Şikayet Hattı”na gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini belirtti ve şunları kaydetti:

“Ancak maalesef halkımız Tüketici şikâyet hattına gereken önemi göstermemekte ve ihbarlar çok düşük seviyede seyretmektedir. Lütfen şikâyet etmekten korkmayıp bize yardımcı olun. Marketlerde tarihi geçmiş ürünleri fark ettiğinizde Alo 171 nolu veya 0548 861 31 36 nolu telefona bildirmeniz hem kendiniz hem de halkımız açısından faydalı olacaktır. Siz değerli halkımıza duyarlılığınız için teşekkür eder saygılar sunarız.”
Editör: TE Bilisim