Hareket adına açıklama yapan Asbaşkan Muslu Akgüney, AYH sosyal sorumluluklarının bilincinde olan bir sivil toplum kuruluşu olarak Thalassaemia Derneğinin yapmış olduğu kan bağışı çağrısına sessiz kalmamız vicdanen bizleri rahatsız ederdi. Bu doğrultuda katkı koymak maksadı ile çalışma başlatmış bulunmaktayız.

Akgüney dayanışma ve kendi yaralarımızı kendimiz sarmamız bilinci ile her sivil toplum örgütünün yılda en az iki defa bu tip etkinliklere imza atması gerektiğini ve ülkede sadece siyasi sorunların değil sosyal sorunların da üst düzeyde olduğuna değindi.

Akgüney sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunarak gelin hep birlikte bu günde gerek Thalassaemia Derneğinin gerekse diğer kan ihtiyacı olan hastaların yaralarına merhem olalım çağrısı yaptı.

Aydınlık Yarınlar Hareketinin özellikle kan bağışı ve ağaç dikimini her yıl geleneksel etkinlik haline getirdiğine değinilen açıklamada sivil toplum örgütlerinin görevinin ne suya ne de sabuna dokunmadan medyada hergün açıklama yaparak gündem yaratmak olmadığına değinildi.

Kan bağışı etkinliğinin sadece Gazimağusa ile sınırlı olmadığına da değinen Akgüney Girne ve Lefkoşa’dan da dileyen kişilerin kendilerine ulaşarak en yakın kan bankasında kan verebileceklerine vurgu yaptı.
Kan bağışı etkinliğine katılmak isteyen duyarlı vatandaşlar için irtibat numarası olarak Gazimağusa için 05428531111 ( Ali Akın), Girne için 0533 831 2731 (Muslu Akgüney) ve Lefkoşa için ise 0533 865 7356 ( Arif Kanlıada) numaralarına ulaşmalarını rica etti.

Aydınlık Yarınlar Hareketi 
Editör: TE Bilisim