Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Mağusa Türk Gücü (MTG) U-15 takımının Türkiye’de uğradığı insanlık dışı haksızlığın sinirlerini bozduğunu, en yukarıdan en aşağı kademeye kadar KKTC’deki siyasilerin bu konuda bir tek kelime söylemediklerini savundu.

“LÂNET OLSUN BÖYLE SİYASETE”

Sertoğlu, “Hükümeti, muhalefeti, Cumhurbaşkanı, 2. Cumhurbaşkanı, kimsede tıs yok... Bu memlekette niye yaşıyoruz ki... Siyaset bu kadar mı acayip, bu kadar mı çıkar üstüne kurulu...” gibi ifadeler kullandı.

“CUMA AKŞAMI KKTC’DEKİ HERKES EŞİNİ ÇOCUĞUNU ÇOLUĞUNU ALSIN MAÇA GELSİN”

Sertoğlu, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu’yla (KOP) yaşanan ilişkilerde gelinen son nokta ve spor gündemindeki konuları değerlendirdiği basın toplantısında, Cuma akşamı gece maçında U-15 finalinin bir şölen havasında organizasyonla yapılacağını da bildirerek Kıbrıs Türk halkını “Türkiye’den ambargoya uğramış” gençlere destek olmaya çağırdı.

“PROTOKOLE DAVET YAPMADIM, GELİRLERSE DE KUPA VERDİRTMEM”

Sertoğlu, maç için hiçbir siyasiye ve protokole davetiye göndermeyeceğini, gelirlerse de kupa töreninde protokole kupa verdirtmeyeceğini söyledi.

LİGLER

Liglerdeki takım sayılarının 14-14-14 olarak ayarlanmasının Federasyon tarafından geçen yıl karara bağlandığını kaydeden Sertoğlu, yabancı sayısının 3’ten 2’ye düşürüldüğünü fakat bu uygulamaların bazı köşe yazarları tarafından bu yıl yapılmış gibi acımasızca eleştirildiğini kaydetti.

SAHALARIN ELEKTRİK PARASI

Futbol sahalarının elektrik paralarının büyük sorunlara neden olduğunu bunun geçmiş bazı siyasilerin “guduru” sözlerinden kaynaklandığını belirten Sertoğlu, Spor Dairesi’nin 13 kulübün sayaçlarının açılmasında büyük katkısı olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

Bu günden itibaren kulüplerin kendi elektrik paralarını kendilerinin ödeyeceğini, bunu Federasyonun ödemesi halinde kulüplere yaptığı katkıdan kesileceğini açıkladı.

SEÇİMLER

Yaklaşık 2 ayı aşkın süredir sağlık sorunları ve Belediye seçimleri dolayısıyla görevinin başında olamadığını hatırlatan Sertoğlu, yokluğunun hissedilmediğini çünkü Federasyon’da oturmuş, kurulu bir sistem olduğunu kaydetti.

Federasyon Başkanlığı için 2 aday bulunduğunu da açıklayan Sertoğlu, gerek erken genel seçimler, gerekse liglerin tatil olmasının bu kişiler açısından avantajlı bir döneme işaret ettiğini söyledi.

KTFF-KOP İLİŞKİLERİ

KTFF-KOP ilişkilerinde görüşmelerin durduğunu, durma sebebininse Güney’deki kriz olduğunu söyleyen Sertoğlu, yaşanan krizin ardından yapılan yazışmalarda engellerin aşılamadığını bildirdi.

Sertoğlu, Haziran ayı içerisinde Zürih’te yapılacak toplantının tarihinin belli olacağını da söyleyerek, önceki görüşmelerde yapılan konuşmaların aynısının geçerli olacağını ifade etti.

“İZMİR’DE YAŞANANLAR SİNİRİMİ BOZDU”

15 yaşındaki çocukların İzmir’de yaşadığı haksızlığını sinirlerini bozduğunu söyleyen Sertoğlu, “‘Toparlanıyoruz, gidiyoruz, geliyoruz’ diyerek bize akıl veren dernekler de dahil, kimse bize sahip çıkmadı. Ne Cumhurbaşkanı, ne 2. Cumhurbaşkanı ne de siyasiler, ‘nedir senin yaptığın İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu’ diyebildi...” şeklinde konuştu.

Bu nedenle Cuma akşamı yapılacak maç için hiçbir protokole davet yapılmadığını söyleyen Sertoğlu gelmeleri halinde kupanın protokole verdirilmeyeceğini de ekledi. Sertoğlu ayrıca gençlerin sahaya bir de pankartla çıkacağını söyledi, fakat bu konuda ayrıntıya girmekten kaçındı.

Bir şenlikte veya festivalde bu tip altyapı sporcularının maç yapmasının engellenemeyeceğini kaydeden Sertoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oynatmama kararı yanlıştır. Kendi oynatmak istememişse o ayrı şey” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NDAN BİZE HAYIR GELMEZ”

Sertoğlu, son yıllarda Kuzey Kıbrıs’ı hiçe sayan Türkiye Futbol Federasyonu’ndan KTFF’ye hayır gelmeyeceğini kendilerinin TFF’den para da istemediklerini, sadece gençlerin ve altyapıların birlikte spor yapmasını istediklerini ifade etti.

Sertoğlu kendisinin “Kıbrıs Türkleri için tek çıkış yolunu” işaret ettiği zaman da eleştirilere maruz kaldığını kaydederek, bugün haklı çıktığını üzülerek gördüğünü söyledi.

“CEBELİTARIK’I ÜYE YAPTILAR”

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’i de eleştiren Sertoğlu, Erzik’in Cebelitarık’ın üyeliğinin ardından açıklama yaparak “diğer sorunlu ülkelere örnek teşkil etmeyeceğini” söylediğini ve bunun da Kıbrıs Türk futboluna vurulmuş başka bir darbe olduğunu vurguladı.

Sertoğlu, yarından itibaren gerekli girişimlere başlayacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu’yla temas kurup, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden randevu talep edeceğini söyleyen Sertoğlu, siyasilerden birilerinin çıkıp bir şeyler söyleyeceğini aksi halde her platformda eleştirmeye devam edeceğini ekledi.

Sertoğlu konuşmasının sonunda DP Gençlik Kolları’na bildiri yayınlayarak MTG U-15 futbol takımın Türkiye’de uğradığı haksız uygulamaya gösterdiği tepkiden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim