Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali, cumartesi günü açılacak. Dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve Medoş Lalesi olarak da bilinen Yorgoz Lalesi’nin tanıtılıp korunmasını hedefleyen festival süresince 6 kez lale yürüyüşü düzenlenecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 2 gün sürecek festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katılacak.

“Kıbrıs Lalesi’ni korumaya yardımcı ol! Çiçeğini veya herhangi bir kısmını doğadan toplama ve köylerdeki satıcılardan alma!” sloganı ile gerçekleşecek festival, cumartesi saat 10.00’da Tepebaşı’ndaki Lale Anıtı’ndan tören alanına kadar olan kortej Yürüyüşü ile başlayacak. Saat 10.30’daki geleneksel yastık koşusunun ardından konuşmalar yapılacak. Festival kapsamında, hafta sonu çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Festivalin ilk günü saat 16.00’da SOS Grubu’nun vereceği 2 saatlik konserin yanında festival kapsamında halk dansları, latin ve modern dans gösterileri yer alacak. Kıbrıs Havaları Derneği, LTB Pop Orkestrası, Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal ile Serdar Kavaz ve Grubu da konserler verecek.

Geleneksel Tepebaşı (Yorgoz) Lale Festivali süresince Bisiklet Evi’nin düzenleyeceği bisiklet turu ile Dağcılık Spor Kulübü’nün düzenleyeceği doğa yürüyüşleri de yapılacak. Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulacak stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler satılacak.

Editör: TE Bilisim