Kıbrıs halkı temsili demokrasinin yalandan ibaret olduğuna bir kez daha tanık oldu. Anastasiadis, başkan seçilirken verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Tam tersini yaptı. Ülkesini ve halkını emperyalist güçlere gözünü kırpmadan sattı. Ayni sahtekarlığı Kuzeyde toplum lideri olarak seçilen Eroğlu da yapmış ve secim öncesi altına imza attığı sözlerin hiçbirini tutmayarak halkı aldatmıştı.
Halkın alin terine elkonulması kararı hazmedebileceğimiz bir karar değildir. Bankaların içini boşaltanlardan hesap sorulmazken onların günahlarının vebalini halka ödetmek kimsenin harcı değildir. Kıbrıs halkı Avrupa Birliği ve onun yerli işbirlikçilerinin bu eşkıyalığına pabuç bırakmayacak, direnecektir.
Halkımızın Avrupa’nın emperyalist hırsızlarına cevap doğrudan demokrasi olmalıdır. AB patronlarının mevduatlarımızın bir kısmına el koyma kararını Kıbrıs Cumhuriyeti meclisi reddetmeli, meclistekilerin bunu yapacak cesareti yoksa, derhal istifa etmeli ve bu karar halk oyuna sunulmalıdır. Kendi tasarruflarımızı nasıl yöneteceğimize hiçbir emperyalist eşkıya karar veremez. Bu karar bizimdir, halkımızındır.
Ayrıca Kıbrıs halkı, derhal gücbirliği yaparak, AB, IMF ve Dünya bankası adi verilen emperyalist haydutlar çetesine karşı onurlu bir yurtsever mücadele başlatmalıdır.
Su anda Anti-emperyalist birleşik cephe hükümetini elde etme mücadelesi en somut kurtuluş seçeneği olarak halkımızın önüne gelmiştir. Bu fırsat doğru değerlendirilmeli,ve Kuzey Kibris halkının da bu ortak cepheye desteği sağlanarak, AB`ye karsı mücadele ülkemizin birleştirilmesi ve bağımsızlığı mücadelesine dönüştürülmelidir.
Kahrolsun AB emperyalizmi!
Kahrolsun IMF ve Dünya Bankası!
Yaşasın bağımsız, Birleşik ve demokratik Kıbrıs
Yaşasın doğrudan demokrasi!
Yaşasın anti-emperyalist birleşik cephe Hükümeti!

Kıbrıs Sosyalist Partisi
Genel Sekreteri
Mehmet Birinci
 
Editör: TE Bilisim