DP Lefkoşa Türk Belediyesi meclis üyesi adayı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Başkent Lefkoşa'nın en önemli sorunlarından birisinin de temizlik olduğuna dikkat çekerek, “Temizlik hizmetlerinde mahkumlardan faydalanabiliriz” dedi.

“Adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun bunu hissetmesi lazım” “Adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun bunu hissetmesi lazım”

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi meclis üyesi adayı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Başkent Lefkoşa'nın en önemli sorunlarından birisinin de temizlik olduğunu ve personel sayısının temizlik hizmetlerine yetmediğini vurguladı.

Parklar, bahçeler ve caddelerin temizliğinde İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak, mahkumlardan faydalanabileceğini belirterek, belediyenin yetemediği yerlerde içişleri bakanlığı olarak kendileri statüsü uygun olan mahkumların hem toplum ile rehabilitasyonunu sağlamak hem de zamanı verimli kullanmaları adına böyle bir uygulama başlatılması gerektiğini belirtti. 26 Aralık sonrası gündeme getireceği projelerinden birisinin de mahkumların temizlik hizmetlerine dahil edilmesi olduğunu belirten Gardiyanoğlu babasıyla yıllar önce yaşadığı bir anıyı da şu şekilde anlattı:

“Bundan yıllar önce idi rahmetli Lefkoşa Kaymakamı olan babam Önder Gardiyanoğlu'nu mahkemeler binasındaki Kaymakamlık binasında ziyarete gitmiştim.

Bahçede ve yol kenarlarında çalışan tek tip kıyafet giymiş mahkumlar ve başlarındaki gardiyan dikkatimi çekmişti.

Babama sorduğumda bana verdiği cevap çok manidardı, belediyenin yetemediği yerlerde içişleri bakanlığı olarak kendileri statüsü uygun olan mahkumların hem toplum ile rehabilitasyonunu sağlamak hem de zamanı verimli kullanmaları adına böyle bir uygulama başlattıklarını anlatmıştı.”

Editör: Haber Merkezi