CTP Gençlik Örgütü sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 22 Eylül Pazar günü, “1 KARPAZ var, 1 ÇÖP olmasın! Ben ülkeme sahip çıkacağım, ya sen?” sloganı ile düzenlediği etkinlikle Altınkum sahilini temizledi. Onlarca poşet çöp toplayan gençler, etkinliğin sonunda yetkililere iletilmek üzere taleplerini sıraladı.
Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklamada; toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi, bireylerin çevreye duyarlılıklarının artırılması, kalıcı ve olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması amacıyla ilköğretimden başlayarak çevre eğitiminin eğitim müfredatına dahil edilmesi talep edildi. Yerel uzmanların ortak çalışması ile oluşturulacak müfredatın en geç 2014-2015 eğitim yılında uygulamaya girmesinin takipçisi olunacağı belirtildi.

TEMİZLİK FESTİVALİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Ülkemizde çevre temizliğinin hem asli sorumluluk sahibi olan belediyeler hem de denetim görevi olan halk ve idareciler tarafından önemsenmesini ve teşvik edilmesini önemsediklerini belirten Gençlik Örgütü yetkilileri, belediyelere çağrıda bulunarak ‘Temizlik Festivali’ yapılması ve bu yönde kalıcı organizasyonların hayata geçirilmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı. CTP’li gençler son olarak taleplerinin, geçmiş dönemde hazırlanan ancak bir türlü yasalaştırılamayan Karpaz Milli Park Yasası’nın Meclis’e sevk edilerek yasalaşmasını istedi.
 
Editör: TE Bilisim