Kültür ve sanata her zaman destek veren Telsim, ülkemizin önemli sanat ve kültürel etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl 11. kez düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali’ne platin sponsor olarak destekliyor.

Toplumdan kazandığının bir bölümünü yine toplumla paylaşan, sosyal sorumluluk projelerinin yanısıra, eğitim, sağlık ve spora sürekli katkı koyan Telsim, kültür ve sanata desteğini aralıksız devam ettiriyor. Telsim’in platin sponsor olduğu, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği “Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin 11’incisi 2 Eylül – 2 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim olarak tiyatroya destek olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Tiyatro, toplumun düşünce özgürlüğünü destekleyen, toplumsal duyarlılığı artıran çok önemli ve yüzyılardır devam eden bir sanat. Bizim Telsim olarak burada olmamız çok önemliydi. Telsim olarak yıllardır bu ülkedeyiz, kazandığımızın, ancak toplum olursa bize kazandırılabileceğini ve toplumla birlikte olacağımızı her fırsatta her platformda söylüyoruz. O nedenle, bu toplum büyüdükçe ve geliştikçe hepimiz daha da büyüyeceğiz ve hepimiz daha da gelişeceğiz. Böyle bir olayın içinde olmaktan, tiyatroya destek olmaktan çok mutluyuz.”
BÜYÜK İLGİ
Sanatseverler, bir ay süresince 13 oyunun sahneleneceği festivale büyük ilgi gösterdi. 160 TL’den satılan kombine biletler ilk günden tükenirken, 15 TL’den satılan tek biletlerin de azaldığı bilgisi alındı.
Festivale ilgilin çok iyi olduğunu ve bilet satışlarının iyi gittiğini belirten lefkoşa Belediye Tiyatrosu Halkla İlişkiler Sorumlusu Ceren Aktunç, “Tiyatro seyircisiyle vardır. Seyircimize teşekkür ediyoruz” dedi. Kombine biletlerin satışa çıktığı gün bittiğini ifade eden Aktunç, “Seyircimiz tiyatroyu seviyor. Seyircilerimiz Eylül ayını ‘tiyatronun Eylül’ü’ olarak biliyor ve akıllara Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Kıbrıs Tiyatro Festivali geliyor. Seyircilerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

13 OYUN SAHNELENECEK
Telsim’in platin sponsor olarak destek verdiği festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu "Hürrem Sultan", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları "Zengin Mutfağı" ve "Ateşli Sabır" , Trabzon Devlet Tiyatrosu "Bu Da Geçer Ya Hu", Sadri Alışık Tiyatrosu “Sonbaharı Beklerken” ve “Küçük Adam Ne Oldu Sana”, Kenter Tiyatrosu “Toplu Hikayeler”, Ankara Devlet Tiyatrosu "Ben Ödüyorum", Bi Tiyatro “Küçük Prens”, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Ada”, Tiyatro Pera “Akdeniz”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Othello” ve Ankara Ekin Tiyatrosu “Söz Meclisten İçeri” oyunlarını sahneleyecek. Festival çerçevesinde Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Ada” oyununu iki kez oynayacak.
Festival süresince Lefkoşa Belediye Orkestrası her oyun öncesinde saat 20.30- 21.00 saatleri arasında fuayede müzik dinletisi sunacak. “Ada” oyunu hariç tüm oyunlar YDÜ AKKM’de saat 21.00’de; “Ada” oyunu ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) Salonu’nda saat 21.00’de sahnelenecek.
Biletler Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan 15 TL’ye satın alınabilecek. Kombine biletler ise tükenmiş durumda.

Editör: TE Bilisim