Seminerin açılışında sırasıyla Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

Semineri, Ürün Hizmet ve kampanyalar Yöneticisi Emre Uyguroğlu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel verdi.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bu semineri bugüne kadar 11 bin 500 öğrenciye verdiklerini ve bu yılın sonunda 12 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, gelecek yıllarda da bu semineri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Günümüzde internetin hayatın olmazsa olmazı noktasına geldiğini ifade eden Tanpınar, bu seminerlerle amaçlarının internetin en güvenilir ve korunaklı şekilde nasıl kullanılacağını anlatmak olduğunu vurguladı.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, 30 yıl kadar önce kendisinin de TMK öğrencisi olarak ilk kez verilen bilgisayar dersine katıldığını ve sonraki yıllarda bilgisayar ve internet teknolojisinin nasıl aşamalardan geçerek hayatın parçası haline geldiğini anlattı.

İnternetin yaşamın bir parçası haline gelmesiyle virüs olgusuyla da tanışıldığını söyleyen Berova, internetin hayatın iyi ve kötü yönlerini de yansıttığını belirtti.

Berova, teknolojinin her alanını sonuna kadar kullanan yeni nesillerin güvenli internet konusunda da bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Berova, internetin dünyanın çoğu yerinde bağımlılık haline geldiğini ve yeni nesillerin güvenli kullanım konusunda bilinçlenerek gelecek nesillere de bu bilgileri aktarması gerektiğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim