Açıklamanın tam metni şöyle:

Ulusal Birlik Partisi Hükümeti döneminde sendikalarla birlikte özelleştirmeye ve pakete karşı eylem ve miting yapan CTP ve DP şu anda birlikte koalisyon hükümeti kurarak ve ülkenin yönetimini devraldılar.

Geçmiş süreç içerisinde özelleştirme yasasına karşı çıkanlar ve iptali için Anayasa mahkemsine başvuranlar bugün hükümette ve yetki onlardadır. Muhalefette iken bu konularda verdikleri mücadelede samimi olduklarını isbat etmek zorundadırlar buna uygun olarak ÖZELLEŞTİRME yasasını İPTAL ederek ÖZERKLEŞTİRME yasa tasarısını muhalefetteyken meclise sunan bu iki parti bira an önce bu yasayıda meclisden geçirmelidirler.

Son günlerde özellikle TELEFON Dairesinin özelleştirme çalışmaları çerçeversinde daire müdürü ve iki şube amirinin türkiyeye giderek bu konularda çalışma yaptıkları konusunda aldığımız bilgiler doğru ise yakında yine çalışma barışı bozulacaktır.

Telefon dairesinde ve bunun gibi diğer kurum ve kuruluşlarımızda sonuna kadar sahip çıkmak için geçmişte olduğu gibi her türlü yasal eylem haklarımızı kullnmaktan çekinmeyeceğimizi ve TEL-SEN’in yapacsağı bütün eylemlerinde TÜRK-SEN maddi ve manevi yanında olarak destek vereceğini, bu ülkeyi yönetenlerin bilmesi gerektiğini bir kez daha kamuoyuna açıklarız.

Arslan Bıçaklı
Genel Başkan


Editör: TE Bilisim