Güzelyurt’ta önceki gün ortaya çıkan ve dün kamuoyuna bomba gibi düşen olay, tüm ülkede şok etkisi yarattı. Duyanların, tüylerini diken diken eden, ‘Kıyamet kopacak’ dedirten olay, 14 yaşındaki erkek çocuk ile cinsel ilişkiye girdikleri iddia edilen çok sayıda kişinin polis tarafından gözaltına alınmasıyla ortaya çıktı. Polis dün, Mayıs ve Haziran aylarında Aydınköy’de oturduğu belirtilen 14 yaşındaki erkek çocuğuyla ilişkiye girdiği gerekçesiyle 7 kişiyi mahkemeye çıkardı, gün içinde onlarca kişinin de ifadesine başvurdu.

Bayan ismiyle facebook hesabı açtı

Akılalmaz olayın, farklı cinsel eğilimleri olduğu iddia edilen 14 yaşındaki çocuğun, sosyal paylaşım sitesinde bayan ismi ve fotoğrafıyla farklı bir hesap açıp, burada arkadaşlık kurduğu bazı kişilerle cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü.

Mahkemeye 7 kişi çıkarıldı

Olayla ilgili gözaltına alınan yedi kişi dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.

tutuklandı. Ceza yasasına göre “cinsel tecavüz” suçlamasıyla gözaltına alınan N.B, B.A (E-27), M.R (E-30), B.K (E-20), R.C (E-26), S.B (E-21), M.Y dün tutuklama talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Öte yandan dün polisin ifadesini aldığı ve olayla ilgili bağlantısı olduğuna inanılan çok sayıda kişi de bugün mahkemeye çıkarılacak.

Duruşmada zanlıların Mayıs-Haziran 2014 tarihleri arasında 14 yaşındaki erkek çocuk ile cinsel ilişkiye girdikleri öne sürüldü. Zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığı, alınacak ifadeler olduğu belirtilerek bir gün süre ile tutuklu kalmaları talep edildi. Mahkeme, haklarında soruşturma yürütülen 7 zanlının bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Değişen yasada olay büyük suç kapsamında

Olayla ilgili H.A ve C.A isimli iki kişinin daha arandığı öğrenilirken, 14 yaşındaki erkek çocuğun kendi isteği ile cinsel ilişki yaşadığı öne sürüldü. Ancak değiştirilen ceza yasasında 16 yaşından küçük çocuk ile kendi rızası olsa dahi cinsel ilişkiye girmek büyük bir suç sayılıyor ve bu suçu işleyenlere başta müebbet hapis cezası olmak üzere ağır hapis cezaları ile cezalandırılması öngörülüyor.

Zanlı yakınları tepkili

Bu arada Diyalog Gazetesi’ne ulaşan bazı tutuklu yakınları ise olayın şoku atlatamadıklarını bazı zanlıların haksız yere suçlandığını ve basının da olayı kamuoyuna yanlış aktardığını savundu.

“Sadece facebookta arkadaştı...”

Şu anda tutuklu bulunan zanlı yakınlarından birisi, “Nasıl bu kadar yargısız infaz yapılabilir. Bugün tutuklu bulunan insanların eşleri var aileleri,çocukları var bu insanlar arasında gerçekten suçsuz olanlar var. Örneğin benim yakınım hayatında bu çocuğu görmemiş sadece facebook’ta arkadaşmış o kadar” dedi.

“Olayı babası farketti...”

Aynı zanlı yakını olay hakkında inanılması güç iddialarda bulunarak şunları söyledi, “Bu çocuk kendi köyünde cinsel eğilimi farklı olan bir çocuk olarak biliniyor. Olay nasıl oldu ne gün oldu bilmiyorum ama bu çocuk eve gitmiş ve makat kısmında kanamalar meydana gelmiş babası şüphelenmiş sormuş neyin var diye? Çocuk cinsel tercihini babasına açıklamak zorunda kalmış. Bunu duyan baba dayanamayarak bir iki tokat atmış ve çocuğu alıp hastaneye götürmüş. Çünkü makat tarafında ciddi hasar meydana geldiği söyleniyor.

“Çocuk hastaneye götürülünce iş ortaya çıktı...”

Çocuk hastanelik olunca polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.Ve çocuğa kimlerle birlikte oldun bugüne kadar diye sormuşlar. O da 10-15 kişinin adını vermiş bu kapsamda tutuklamalar meydana geldi. Benim bildiğim bu ama bizlerin de itibarını düşünün bu insanlar arasında masum olanlar da çıkacak o zaman ne olacak kimse kimseyi kesin olmadan etiketlemesin basınımızı da duyarlı olmaya çağırıyorum.

“Toplu tecavüz diye bir şey yok...”

Toplu tecavüz diye bir şey yok olay öyle bir lanse edildi ki sanki 10-15 kişi toplanıp bir çocuğa tecavüz etti yok öyle bir şey. Ha evet birileri gerçekten yaptıysa cezası neyse çeksin ama hiçbir şey yapmayanları da toplum nezdinde yargılatmamak gerekir. Sonuçta bugün orada tutuklu bulunan bazı kişilerin çoluğu çocuğu, nişanlısı karısı, işi var sosyal çevresi var. Gazetenize bu duyarlılık için şimdiden teşekkür ederim.”

Aydınköylüler isyan etti

Tecavüze uğrayan 14 yaşındaki çocuğun yaşadığı Aydınköy sakinleri de olayın kamuoyuna yansıtılması konusunda tepkilerini seslendirdi. Diyalog muhabirine konuşan köy sakinleri, yaşanılan olayın en çok kendilerini üzdüğünü belirtti.

Çocuk psikolog gözetiminde

Kuzey Kıbrıs’ta şok etkisi yaratan olayın duyulmasından sonra birçok kişiyle cinsel ilişkiye girdiği belirlenen 14 yaşındaki çocuğun Sosyal Hizmetler tarafından ailesinin yanından alındığı ve psikolog gözetiminde tutulduğu öğrenildi.

(DİYALOG)

Editör: TE Bilisim