Toplumcu Demokrasi Partisi'nde (TDP) Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın Disiplin Kurulu’na sevk edilip, ardından geçici olarak görevine son verilmesiyle başlayan çalkantılı süreç devam ediyor.
Emiroğluları'nın görevine son verilmesinin ardından, bazı parti üyelerinin ve örgüt başkanlarının istifa ettiği biliniyor.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuyu KIBRIS Gazetesi'ne değerlendirdi ve istifaların başlıca nedenlerinden bir tanesinin Parti Meclisi'ni baskı altına alarak, Emiroğluları'nın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini engellemek olduğunu kaydetti.
Özyiğit, " Bırakalım Disiplin Kurulu görevini yapsın. Disiplin Kurulu'ndaki 5 arkadaşın tarafsızlığından şüphem yoktur. Her ne karar çıkarsa herkes saygı duymalıdır" dedi.
"İsim değişikliği partiyi itibarsızlaştırır"
Emiroğluları'nın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin nedenlerinden bir tanesinin de TDP'nin isminin TKP olarak değiştirmek istemesi olduğunu söyleyen Özyiğit, isim değişikliğinin partinin itibarını sarsacağını kaydetti.
Özyiğit,TKP'nin kendisinin de hayranı olduğu bir parti olup 1981 ruhundan etkilenerek yetişen biri olduğunu ifade etti. Cemal Özyiğit şu şekilde konuştu:
TKP'den BDH ismine geçildi. BDH döneminden yeniden TKP ve BHD diye ikiye bölündü. Çok uğraştık ve bu partiyi yeniden bir araya getirdik. As olan buna sahip çıkmaktır. TKP, BDH zaten TDP'de yaşıyor. İsim kargaşasına dönüştürmeye gerek yoktur. Var olan yapıyı da sanki güçsüz gibi göstermeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. TDP emin adımlarla yoluna devam ediyor."
"Parti içinde karışıklık yok"
TDP içinde şu anda herhangi bir karışıklık olmadığını ifade eden Özyiğit, sadece Emiroğluları'na yakın olan bazı kişilerin tepkili davrandığını ifade etti.
Özyiğit, "Bağımsız bir Disiplin Kurulumuz vardır. Bırakalım onlarda görevlerini yapsın. Nasıl ki mahkemelerden tarafsızlık bekliyoruz, Disiplin Kurulu için de aynisi geçerli" dedi.
"Tüzüğe aykırı davrandı"
Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları'nın TDP Tüzüğü'ne aykırı davrandığını belirten Özyiğit, bunun üzerine MYK'nın konuyu PM'ye getirip, PM'nin de bütün bunları enine boyuna değerlendirerek Mustafa Emiroğluları'nı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiğini anlattı.
Özyiğit, şunları ekledi:
"Parti Tüzüğü ve Partiler Yasası'nın ilgili maddeleri uyarınca Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen bir kişinin geçici olarak göreve alınması gerekir. Yüksek Disiplin Kurulu da ilk toplantısında bunu yaptı. Konu şu anda Yüksek Disiplin Kurulu'ndadır. Yüksek Disiplin Kurulu, bağımsızlığına yüzde yüz inandığımız beş arkadaşımızdan oluşmaktadır. Top artık onlardadır. Emiroğluları dışında Disiplin Kurulu'na verilen başka bir arkadaşımız yoktur. Ben herkesi sağduyuya sakinliğe davet ediyorum. Partiyi başkan yönetmiyor diyenler oldu. Buradaki amaç Parti Meclisini baskı altına almaktır. Disiplin kurulundan sevk kararı çıkmasını engellemektir. Biz her bireye her üyemize sahip çıkıyoruz. Ancak her üyemizin de çevresine herkese saygıda kusur etmemesini istiyoruz".
(KIBRIS GAZETESİ)
Editör: TE Bilisim