TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları gündem dışı konuşmasında, bugüne kadar 26 yazılı soru sormasına karşın  çok azına yanıt aldığını da söyledi ve son örneğin hane halkına yapılan yardım kalemiyle ilgili soru olduğunu bildirdi.

“KKTC’de kaç tane cami ve din görevlisi bulunduğuyla” ilgili sorusunu yanıtlayan Din İşleri Dairesi’ne ise teşekkür eden Emiroğluları, dairenin açıklamasına göre Kıbrıs’ın tamamında 299 cami ve 323 din görevlisi bulunduğunu; din görevlilerinin 233’ünün KKTC bütçesinden, 90’ının ise TC Elçiliği bütçesinden ödendiğini belirtti.

Emiroğluları, “Çoğu çift uyruklu. Sadece KKTC uyruklu din görevlisi sayısı çok az. Dinsiz olduğumuzu reddediyoruz. ‘Kıbrıs Türkü dinsiz’ diyen insanlara cevabımız budur” dedi. Emiroğluları, şöyle devam etti:

“Beşir Atalay önce kendi ülkesine baksın, demokrasi getirsin, barış sağlasın; ondan sonra buraya baksın. Ülkede bazı oyunlar ve organizasyonlar yapılmaktadır. Bize, din ve inanç yönünden kimse müdahale edemez. Allah ile kul arasındaki ilişkiyi kimse ölçemez.”

Mustafa Emiroğluları, LTB seçimleri ve propaganda çalışmalarına da değinerek, “marka belediye” oldu denilen Mağıusa’da ciddi bir çevre sorunu olduğunu ileri sürerek, “Gidip baksınlar, orada fason belediyecilik vardır. CTP’nin LTB adayı, seçilmesi halinde Mağusa Belediyesi’nin kendisine yardımcı olacağını söylüyor, ona kim yardımcı olacak?” ifadelerini kullandı.

Mağusa’daki çevre kirliğiyle ilgili olarak Çevre Dairesi’ni göreve çağıran Emiroğluları, “Marka oldu, çünkü her daireye bin TL’ye mal olan kanalizasyon yaptı… En pahalı aydınlatma, su oradadır” iddiasında bulundu. Emiroğluları, “Yerel yönetimde bir marka varsa, o da Akıncı’dır” şeklinde devam etti.

Mustafa Emiroğluları, DP ve diğer siyasi partilerin LTB seçimlerinde propaganda amaçlı harcamalarına dikkat çekerek, ortada çok büyük paralar döndüğünü ileri sürdü ve buna açıklık getirilmesini istedi.

Emiroğluları, TDP’nin seçim bütçesinin 50 bin TL olduğunu da ifade etti.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ise gün boyu yapılan eleştirileri yanıtladı.

TÜK ile ilgili bazı iddialar olduğunu ancak ortada belge bulunmadığını söyleyen Amcaoğlu,  konuyu araştırarak gerekli netleştirme yapılmadan insanlara bazı sıfatları yakıştırmanın doğru olmayacağını kaydetti.

Amcaoğlu, iddiaların doğru olması halinde gerekeni yapacağını da belirtti.

Genel Kurul, gündem dışı konuşmaların ardından yazılı ve sözlü sorularla devam etti. Daha sonra bugünkü çalışmalarını tamamlayan Genel Kurul, pazartesi günü yasama gündemiyle toplanacak.

Editör: TE Bilisim