Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) bir heyet İngiltere’ye gidiyor. Genel Başkan Cemal Özyiğit, Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli ve Dışilişkiler Sekreteri Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Birinci’den oluşan TDP heyeti, 3-7 Şubat tarihleri arasında İngiltere’de çeşitli temas ve görüşmelerde bulunacak, açık oturuma katılacak ve basın yayın kuruluşları ile çeşitli röportajlar gerçekleştirecek.
3 Şubat Salı günü adadan ayrılacak olan heyet, ilk olarak öğlen ve akşam olmak üzere İngiltere Parlamentosu’ndaki milletvekillerinden oluşan çeşitli gruplarla görüşmelerde bulunacak ve 19-21 saatleri arasında parlamentoda İngilizce konferans verilecek.
TDP heyeti 4 Şubat Çarşamba günü ise TDP Londra Dayanışma Derneği tarafından Londra’da düzenlenecek ve Kıbrıs’taki son gelişmelerin değerlendirileceği açık oturuma konuşmacı olarak katılacak. Etkinlik, 19.00-21.00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek ve halka açık olacak. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, aynı gün Kanal T’ye konuk olacak.
5 Şubat Perşembe Günü ise çeşitli basın-yayın kuruluşlarına konuk olacak olan TDP heyeti aynı gece İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin katılacağı yemekli bir toplantıya katılacak, ardından da Genç TV’de Songur Cambaz’ın hazırlayıp sunduğu ‘Londra Penceresi’ programına konuk olacaklar. Program saat 22.00’de başlayacak. 6 Şubat Cuma günü de temaslarına devam edecek olan TDP heyeti 7 Şubat Cumartesi adaya dönecek.
 
Editör: TE Bilisim