Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Gazimağusa milletvekili adaylarını dün akşam düzenlenen etkinlikle tanıttı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, etkinliğe, Gazimağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Mustafa Emiroğluları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile Genel Başkanı Mehmet Çakıcı katılarak, birer konuşma yaptı. Etkinlikte TDP Gazimağusa milletvekili adayları tek tek kürsüye çağrılarak tanıtıldı.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada bugünkü düzenden memnun olmayan, adam kayırmacılıktan, adaletsizlikten ve hukuksuzluktan şikayet eden herkesin değişimin önünü açması gerektiğini İfade ederek, “Artık zamanı geldi, Mağusa da değişime hazır” dedi.

Geçmiş hükümetleri eleştiren Çakıcı, gelinen noktada TDP dışındaki partilerin denendiğini, denenmemiş tek yapının TDP kaldığını belirterek, değişim için TDP’ye mühür vurulmasını talep etti.

Hükümete gelmeleri halinde atacakları adımlar ve projeleri hakkında bilgi veren Çakıcı, “Bizim farkımız siyasetimizdir, ortaya koyduğumuz projelerimizdir. Ezilenin, hakkı yenenin yanında durmaktır. İşte bizim farkımız budur” şeklinde konuştu.

TDP’nin geçici hükümette 3 bakanla yer aldığını ve icraatları ile fark yarattığı görüşünü kaydeden Çakıcı, TDP’nin, 28 Temmuz’dan sonra da çok daha güçlü bir şekilde yeniden hükümette yerini alacağına inanç belirtti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 28 Temmuz’un “çarpık ve kokuşmuş” düzenin yıkılacağı, beyaz güvercinin özgürce yükseklerden uçacağı günlerin başlangıcı olacağına inanç belirtti.

Geçmiş hükümetlere eleştirilerde bulunan Özyiğit, verilen mücadelenin gelecek nesillere aydınlık yarınlar bırakma mücadelesi olduğunu dile getirdi. Özyiğit, “Karanlıktan aydınlığa yürümenin zamanı geldi. TDP’ye vurulacak her mühür aydınlık günleri yakınlaştıracaktır” dedi.

EMİROĞLULARI

TDP Gazimağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Mustafa Emiroğluları, TDP’nin emin adımlarla iktidara yürüdüğünü savundu.

Geçiş hükümetinde TDP’nin 3 bakanıyla yerini aldığını anımsatan Emiroğluları, TDP’li bakanların kısa dönemde de olsa yaptıklarının ortada olduğunu, yapılan icraatların halktan büyük takdir gördüğü görüşünü ortaya koydu.

Emiroğluları, “Bu kısa dönemde yapılan olumlu işler, 5 yıllık hükümette yapacaklarımızın garantisidir” dedi.

Editör: TE Bilisim