TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Genel Merkezi’nde saat 11.00’de başlayan ve bir saat 35 dakika süren görüşmede, TDP’den Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci ile Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Varoğlu, Kıbrıs (Rum) Yeşiller Partisi’nden Genel Sekreter Yardımcıları Adonis Yiangou ve Savvas Philipou ile Merkez Komite Üyesi Efi Xanthou da hazır bulundu.

Özyiğit, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, Kıbrıs (Rum) Yeşiller Partisi’nin kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kısa bir süre önce TDP olarak Güney Lefkoşa’da Kıbrıs Yeşiller Partisini ziyaret ederek Kıbrıs konusu ve çevre sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını anımsatan Özyiğit, o görüşmede Kıbrıs’ın yeniden nasıl birleştirileceği, iki parti arasındaki işbirliği ve güç birliğinin nasıl geliştirileceği konularında değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Rum Yeşiller Partisi’nin kısa süre içerisinde iadeyi ziyaret yapmasının samimi ve iyi niyetli yaklaşımın ürünü olduğunu ifade eden Özyiğit, “Ülkemizi birleştirmek durumundayız. Bu nedenle bir araya gelerek karşılıklı konuşarak, ortak çalışmalar yaparak adım atmak zorundayız” dedi.

Kıbrıs sorunu ve çevreyle ilgili ortak projeler üreterek gelecek kuşaklara daha yaşanabilir, daha yeşil bir çevre bırakmak için çalışmalar yürütmeyi planladıklarını dile getiren Özyiğit, görüşmede tüm bu konuları derinlemesine konuşacaklarını ve birlikte çalışmanın adımlarını atacaklarını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim