TDP’den yapılan açıklamaya göre, dün akşam düzenlenen panel Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği binasında yer aldı.

Panelde, TDP Milletvekili Zeki Çeler 'Müzakerelerde Gelinen Aşama', Akademisyen Ömür Yılmaz 'Federalizm ve Federal Kıbrıs', Gazeteci-Yazar Aysu Basri Akter 'Basının Kıbrıs Konusundaki Rolü', Cenk Diler 'Toplumun Anlaşmalardan Beklentisi', TDP MYK Üyesi Mehmet Burhan 'Garantiler ve Güvenlik', TDP Gençlik Örgütü Eş Başkanı Atik Kaya 'Gençliğin Kıbrıs Konusundaki Rolü' başlıklı konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü yer aldı ve görüşler aktarıldı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasında TDP'nin Kıbrıs konusuna yaşayabilir bir çözüm, kalıcı bir anlaşma ve barışa dönüşecek adımlar olarak baktıklarını belirtti.

Özyiğit, gelinen aşamada da iki bölgeli, iki toplumlu federal Kıbrıs'a ulaşılması adına verilen çabalara destek verdiklerini söyledi.

Yarım asrı aşkındır devam eden Kıbrıs Sorunu'nun çözülerek gelecek nesillere miras kalmaması gerektiğini belirten Özyiğit, çok önemli bir görev üstlenen Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibinin de bu uğurda, toplumun kabul edeceği, içselleştireceği ve gelecekte kalıcı bir barışa dönüşecek anlaşma için canla başla uğraş vermekte olduklarını ifade etti.

Özyiğit, İsviçre'de çoklu görüşme ve toprak ile harita konularının da detaylı şekilde masaya yatırılarak ilerleme kaydedilmesi beklentisinde olduklarını söyledi ve sürecin olumlu bir şekilde gelişmesi ve her iki toplumun kabul edebileceği, kalıcı ve adil bir çözümün temellerinin atılmasını arzu ettiklerini ifade etti.
Editör: TE Bilisim