TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında Turizm Okulu bahçesi ve etrafındaki ot, atık ve çöpler temizlendi.

TDP İskele İlçe Başkanı Cemaliye Soğancı, yıllardır atıl durumda bulunan otelin çürümeye terk edildiğini savunarak, her türlü atık ve çöpün atılması sonucunda etrafında çöp alanları oluştuğunu kaydetti.

Otelin karşısında bulunan balıkçı barınağına da gereken ilginin gösterilmediğini ileri süren Soğancı, bölgenin kaderine terk edildiğini iddia etti.

"GENÇLİĞİN KULLANIMINA VERİLMELİ"

Otelin gençliğin hizmetine verilmesi konusunda gereken adımların atılması için yetkili makamlara bir kez daha çağrıda bulunduğunu belirten Soğancı, otelin yeniden faaliyete geçirilerek, gençlerin yaz kamplarını yapacağı, spor kulüplerinin kullanabileceği, ayrıca turizm bölümündeki öğrencilerin uygulamalı olarak kullanımına da olanak verilebileceği bir yer olması gerektiğini ifade etti.

Turizme ara eleman yetiştiren, bölgeye insan çeken bir projenin sonlandırılmasının ciddi bir hata olduğu gibi, geçiş hükümeti döneminde Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevini yürüten Asım İdris'in imzaladığı protokolün de hayata geçirilmediğini savunan Soğancı, bunu yerine getirmenin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu kaydetti.

Bölge gençliğinin bunu hak ettiğini de belirten Soğancı, "Hükümet yetkililerinin görevi yandaşlarına değil, gençliğe hizmet etmektir" dedi. 

Editör: TE Bilisim