TDP’den verilen bilgiye göre, LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı ve 22 meclis üyesi ile Değirmenlik ve Gönyeli Belediye Meclis Üyeliklerinin başvuruları sırasında, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ile Baraka aktivistleri de hazır bulundu.

Başvurular Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu Mukayyidi Hülya Atilla tarafından alınarak işleme konuldu.

LTB Başkan Adayı Mehmet Harmancı’nın yanında Lefkoşa meclis üyesi adayları seçimde şu sırayla yarışacak:

“1-Çelen Çağansoy, 2-Hasan Erdem Ocakçı, 3-Hasan Yıkıcı, 4-Meryem Ekinci, 5-Av. Çağdaş Par, 6- Ayşe İpçiler, 7- Av. Mine Atlı, 8- Özmen Birinci, 9-Alev Denizgil, 10-Ömer Metbulut, 11-Ayla Yıldırım, 12- Sinem Görüş, 13- Av. Boysan Boyra, 14- Ömer Köse, 15- Süleyman Atlar, 16- Nesip Nalcıoğlu, 17- Hasan Burgaç, 18- İbrahim Şükür, 19- Safiye Özaltıner, 20- Halil İbrahim Keleşzade, 21- Serap Özyetgin, 22- Zorlu Yıkıcı.”

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, başvurunun ardından basına yaptığı açıklamada, başkent Lefkoşa başta olmak üzere yerel yönetimlerde halkın yaşam standartlarını yükseltmek, güvenilir, sağlıklı kentler amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Çıktıkları bu yolda halkın vereceği destekle hedefe ulaşacaklarına inanç belirten Özyiğit, başkan adayları ile ekiplerine güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

İZZET İZCAN

BKP Genel Başkanı İzcan da, ittifakın oluşum amacının topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, yerel seçimlere de en kaliteli ve güçlü aday ve kadrolarla katıldıklarını söyledi.

Güç birliğinin bir başka amacının barışa ve demokrasiye de hizmet olduğunu dile getiren İzcan, “İnsan haklarının olmadığı yerde yerel haklar da olmaz” dedi.

HASAN YIKICI

Baraka aktivisti Hasan Yıkıcı da konuşmasında, yerel seçimlerin Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinde önemli bir mücadele zemini olduğunu belirtti.

Şeffaf, katılımcı, demokratik ve tüm renklerin kendini eşit bir şekilde ifade edebileceği bir yerel yönetim anlayışı için yola çıktıklarını belirten Yıkıcı, Baraka olarak TDP ve BKP olarak işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve işbirliğinin büyüyerek güçlenmesi temennisinde bulundu.

MEHMET HARMANCI

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı da, TDP, BKP ve Baraka ittifakı olarak Lefkoşa’da değişimi başlatmak için yola çıktıklarını vurguladı. Umutların yükseldiği bir dönemde olduklarını belirten Harmancı, Lefkoşalıları değişime katılmaya çağırdı.

Demokrasiyi Lefkoşa’ya yaymak için yola çıktıklarını belirten Harmancı, “Her rengi kucaklayacağız, her rengi temsil ediyoruz” dedi.

Şehri Lefkoşalı ile barıştıracak, temel hizmetlerin yanı sıra, Lefkoşalı’ya farklı hayaller kurmalarını da sağlayabilecek ekip ve projelerle yolda olduklarını belirten Harmancı, demokratik prensiplere uyulan, herkesin birbirine saygılı olacağı bir seçim dönemi olmasını diledi.
Editör: TE Bilisim