Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, seçilmeleri halinde yerel yönetim reformu yapacaklarını açıkladı.

Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Lefkoşa milletvekili adayları, Milletvekili  erken genel seçimlerine yönelik ziyaretler çerçevesinde, Belediye Emekçileri Sendikasını (BES) ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özyiğit, seçilmeleri halinde ilgili tüm örgütlerle birlikte yeni bir yerel yönetim ağı oluşturacaklarını ve Belediyeler Yasası’nı yenileyeceklerini ifade etti.

“BES’İ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

Özyiğit, “Son yıllarda ülkede yaşanan sıkıntıları en derinden hisseden örgütlerin ve kişilerin başında BES’in geldiğini” belirterek, “Verilen bu onurlu mücadeleyi takdir ediyoruz ve her zaman destekliyoruz” dedi.

“Kıbrıs Türk halkının uluslar arasıalanda tanınan tek kamu kurumu olan Lefkoşa Türk Belediyesi’nin içine düşürüldüğü durum kabul edilemezdir. LTB’de başkan değişmesine rağmen sorunlar çözülmedi. Köklü çözüm yerine genel seçimler düşünülerek hareket edildi” diyen Özyiğit, iktidara gelmeleri halinde LTB’deki sorunları çözeceklerini söyledi.

“BELEDİYELER YASASI MUTLAKA DEĞİŞECEK”

Belediyeler Yasası’nda eksiklikler bulunduğunu, yasada suç tarif edilirken suçların karşılığının olmadığını, usulsüzlük ve hukuksuzluk yapılsa bile yapanın yanına kar kaldığını iddia eden Özyiğit,  bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özyiğit, belediyeler reformunun kaçınılmaz olduğunu savunarak, TDP olarak bu yönde çalışmaları bulunduğunu kaydetti.

Konuşmasında seçim bildirgesinde yer alan maddelerden de örnekler veren Özyiğit, işçilerin çoğunlukta olduğu yönetimlerde çoğunluğun işçi temsilcilerinde olması gerektiği yönündeki görüşünü paylaştı.

Özelleştirmelere ve “dayatma paketlere” karşı olduklarını yineleyen Özyiğit, çıkış yolunun sendika, örgüt, kurum ve kuruluşlarla birlikte yerel özellikler dikkat alınarak bulunacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim